Getest – de Salomon advanced skin S lab belt

Er zijn mensen die houden van rugzakken en er zijn mensen die liever met een belt lopen.
Ik ben nooit een liefhebber van iets om mijn heup/ middel geweest. Het beweegt, verschuift en als je er bidons hebt hangen ben ik al na 2 km zwaar geïrriteerd.
Maar vreemd genoeg zijn het vooral vrouwen die je vaak met iets om de middel ziet lopen. Ik heb dan ook al meerdere vragen gehad over deze belt van Salomon. Tijd voor een test.
Uiteraard heb je niet altijd zin om met een rugzak te lopen als je maar een aantal dingen meeneemt. Daar is deze belt uitermate geschikt voor.
Opbergruimte
imageDe belt heeft aan de voorkant en achterkant zakken. Salomon omschrijft een voorkant en een achterkant, het maakt voor mij niet uit welke kant er voor of achter zit. Wat erg handig is, is dat je hem kunt schuiven. Dus heb je wat nodig wat achterin zit, dat schuif je die kant naar voren. image
Er is ruimte om aan een kant 2 softflash van 200 cc te doen. 1 wordt geleverd bij de belt. Deze kun je in de bergruimte doen en er zit een speciaal elastiekje die er voor zorg dat hij blijft zitten. Een heel groot voordeel hiervan is dat het gewicht beter verdeeld is en dus niet schudt. Nadeel is wel dat je alleen de softflash kunt gebruiken, dus als je die niet hebt zou je er nog een extra aan moeten schaffen.
imageIn diezelfde zakjes kun je nog makkelijk andere spullen bij stoppen zoals handschoenen en muts. Door de stretch kun je er opvallend veel inproppen als je wilt.
Aan diezelfde kant in het midden van de zakken zitten 2 elastieken onder elkaar waar je een jasje opgerold tussen kunt dragen.
De zakken aan de voorkant zijn er 4, 2 met rits en 2 open. Genoeg ruimte voor telefoon, repen, gels en evt een extra shirt.
Qua opbergruimte zou je deze belt prima kunnen gebruiken als je kort gaat lopen maar wel spullen mee neemt zoals een korte trailrun in de bergen waar je wel alles bij je wilt hebben. Maar uiteraard ook een lange duurloop over de weg. Ik heb lopers gezien die deze combinatie gebruiken samen met de kleine rugzak voor het verplichte materiaal tijdens een 100 km trail in de bergen.
Draagcomfort
Het gewicht is bijna te verwaarlozen, het weegt 130 gram.
imageDe belt is gemaakt van mesh, het patroon is honingraat, gelijk aan de rugzakken van Salomon. Het stretcht mee, is ademend en ventileert. Het is sensifit en vormt zich naar je lichaam. Door de 2 kanten goed te verdelen blijft de belt in evenwicht en zit het gewoon comfortabel.
Dat zorgt ervoor dat het zacht is en mee beweegt. Vooral, het blijft zitten.
De heupbelts die ik al eens eerder heb geprobeerd gaan erg schudden en dat doet deze niet. image
Je kunt hem wat lager op je heupen dragen op wat hoger op je buik. En beide manieren voelen comfortabel. Ik heb hem onder en over mijn shirt gedragen. Ook op mijn blote huid was het goed te doen. Geen schaafplekken of pijnlijk gevoel van de stof.
Je kunt de zijkanten aantrekken en zo passend op maat maken. Degene met een erg smalle taille moeten wel eerst passen want voor die groep zou hij wel eens te groot kunnen zijn. Want je kunt hem niet eindeloos strak trekken. Overigens vind ik die zijkanten minder goed gemaakt. Als je hem strak aantrekt krult dat wat op, je trekt het scheef als het ware.
Het zijn haakclips die de zijkanten aan elkaar verbindt.
Conclusie.
Een erg handig en comfortabele belt die ook voor mensen die niet met een heupbelt lopen echt aangenaam is. Voor degene die graag met een heupband lopen, dit is de Ferrari onder de belts.
Opmerkelijk is dat ik regelmatig niet meer voel dat ik de belt om heb. Sterker nog, de eerste keer dat ik er mee ging lopen ben ik 2 km terug gesprint omdat ik er van overtuigt was dat ik de softflash verloren was. Niets gevonden, thuis kwam ik erachter dat hij er nog gewoon in zat.
De combinatie handheld en de belt is ook prima mocht je extra water mee willen nemen.
Een uitkomst als je niet met de rugzak wilt lopen, of als je gewoon nog niet zo lang loopt om een rugzak aan te schaffen of omdat je portemonnee het niet toelaat.
De adviesprijs is 59.95 euro en hier verkrijgbaar voor 44.95 euro.

This entry was posted in Hardloop Gear en Gadgets, Rugzakken and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.