Nike introduceert de Nike+ SportWatch GPS

Het heeft even geduurd maar na de Nike+ en de Nike App is er nu de Nike+ Sportwatch GPS ontwikkeld.
Wat leuk is dat het gekoppeld is aan de Nikeplus.com site. Maar wat mij niet duidelijk is of je hiermee ook de challenges aan kan gaan. Vast wel.
De prijs is mij ook niet bekend.
Hieronder het persbericht van Nike.

Nike introduceert de Nike+ SportWatch GPS, een horloge dat dankzij een samenwerking met TomTom van hardlopen een compleet nieuwe ervaring maakt. Het mooie, stoere en functionele horloge is gemakkelijk in het gebruik en staat in direct contact met www.nikeplus.com waar precies te zien is welke route is gelopen. De Nike+ SportWatch GPS is vanaf 1 juli 2011 te koop in Nederland.

 Het horloge helpt om de beste hardloopprestaties te kunnen leveren, bijvoorbeeld door geluidssignalen tijdens een intervaltraining en de opslag van eerdere runs. Dankzij een overzichtelijk en duidelijk leesbaar scherm kunnen hardlopers ook tijdens het rennen alle nodige informatie zien. Zo wordt weergegeven hoe ver, hoe lang en hoe snel er al is gelopen en hoeveel calorieën er zijn verbrand tijdens de run. Wanneer het horloge wordt aangesloten met Nikeplus.com is dankzij de ingebouwde GPS en de samenwerking met TomTom zichtbaar waar er is hardgelopen.

Gedurende de run slaat de nieuwe Nike+ SportWatch GPS informatie over de locatie op. Met slechts drie knoppen en een touchscreen is de informatie duidelijk en overzichtelijk, ook tijdens het rennen. Tijdens de run werken de GPS-ontvanger en de Nike+ Sensor samen om zo de exacte snelheid en afstand op te kunnen slaan.

Na het hardlopen kan de Nike+ SportWatch GPS worden aangesloten op een USB-poort. Vervolgens wordt de informatie overgezet naar www.nikeplus.com. Hier ziet de hardloper de route, het totaal aantal gelopen kilometers en snelheid van de meest recente run. Sinds het bestaan van Nikeplus.com is het uitgegroeid tot de nummer één hardloopcommunity met bijna vier miljoen leden. Bezoekers hebben hier toegang tot een enorme verzameling van hardlooproutes die door andere renners over de hele wereld zijn geupload. Elke gelopen route wordt in kaart gebracht met behulp van de TomTom-technologie en bevat informatie over de lengte en eventuele hoogteverschillen.

 

This entry was posted in Gps Sport Horloges Getest en info, Hardloop Gear en Gadgets, Nike Gps. Bookmark the permalink.

6 Responses to Nike introduceert de Nike+ SportWatch GPS

 1. Ziet er geweldig uit maar de vraag is nu hoelang gaat de batterij mee kan ik er een uurtje of 10 mee lopen?

 2. Ronald says:

  haha, ik was eindelijk eens een keer eerder … nou ja, Roberto was de eerste :) .. Ben heel benieuwd naar deze Nike+ SportWatch GPS

 3. Ronald says:

  oh, aanvulling: verwachte verkoopprijs E 200,- en ja, je kunt ook challenges er mee aangaan want het werkt gewoon via de Nikeplus.com website

 4. Koen Martens says:

  Sorry zie net dat RR hem al heeft geplaatst.

 5. John says:

  Ziet er leuk uit, maar de markt wordt wel overspoeld met dit soort gadgets. Maar eens even afwachten…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>