Nite Ize Led Sportvest

In de donkere dagen en met slecht weer is het noodzakelijk om gezien te worden. Er zijn vele vestjes en bandjes voor. Zelf loop ik ook nog wel eens met een hoofdlamp op mocht het erg donker zijn. Maar als het gaat om gezien te worden is een vestje vaak genoeg.
Afgelopen weken heb ik het LED sportvest van Nite Ize uitgeprobeerd.
Een vederlicht vestje die wat hoger zit dan de standaard vestjes. Dat is prettig want dan gaat hij niet zo heen en weer.
Wat vooral bijzonder is, is dat hij aan een kant zowel voor als achter licht heeft (het deel oranje op de foto). Die kun je op 2 standen zetten. Knipperend of heel de tijd aan. De batterijen gaan 150 uur mee en zijn vervangbaar.
Je kunt het vestje zo dragen dat het licht dan wel of aan de linker of rechter zijde van je zit.
Aan de onderkant zit zowel voor en achter een fluorescerende rand (3M).
Het vest zelf is een soort netgaas. Dus licht en ademend. Ook niet onbelangrijk, je kunt het gewoon in de wasmachine wassen. Wel even de batterij en licht eruit halen
Links en rechts kun je hem om je middel vast zetten met klittenband. Dus als je wilt beweegt hij helemaal niet En dus voor iedere maat goed.
Kortom een mooi en functioneel vestje. Je bent erg goed zichtbaar vanaf 1.5 km. Niet alleen handig voor hardlopen maar ook op de fiets.
In NL te bestellen via Homeij Oisterwijk.
Het prijskaartje is aan de hoge kant maar veiligheid is wat waard. Uiteraard heb je er wel wat voor. Want je hebt een vestje met echt licht die ws heel je leven meegaat. Bovendien is het bijna noodzakelijk om al gezien te worden voordat de lichten op je schijnen. Tegenwoordig wordt je steeds vaker bijna van je sokken gereden.
De adviesprijs is E 54.25.
Homeij Oisterwijk was zo vriendelijk om voor de avond etappe tijden de Be More Ultra Tour vestjes beschikbaar te stellen voor Leonie, Pieter en mij. (ik had hem al)
Dan kan iedereen het nog eens live bewonderen.

This entry was posted in Hardloop Gear en Gadgets, Verlichting en veiligheid. Bookmark the permalink.

7 Responses to Nite Ize Led Sportvest

 1. Jaco says:

  Ziet er goed uit en lekker lichtgewicht.Als het om gezien worden gaat,wat zegt dan een prijskaartje?

 2. rinus says:

  Dat gaat wat moois worden de tweede etappe op het strand!.
  Tijdens de ROPrun heb ik ook vele vestjes met verlichting gezien en zoals bij deze vest ben je zeker zichtbaar.
  Maar zoals al eerder geschreven door mij, ik loop zelden in het donker, hooguit een keer op het strand met een aantal verlichte hardlopers op een Donderdag in Maart!.
  Groet Rinus.

 3. Tiny says:

  Zien en gezien worden!

 4. JeeWee says:

  Dat prijskaartje vind ik een beetje te gortig moet ik eerlijk bekennen. Maar ziet er prima uit.
  Dan maar gewoon een klein knipperend fietslampje meedragen als verlichting.

 5. Gert Jan says:

  Ik heb pas ook een vestje gekocht ook met verlichting erop, van 27 euro. Als ik meeloop op de 2de etappe dag dan doe ik hem ook aan,ik hoop echt dat ik inderdaad kan meedoen op de 25ste maart.

 6. John says:

  Mooi ding, ik hou het meestal bij een normaal reflectievest. De kans dat je door paard en wagen hier in Zeeland overreden wordt is niet zo groot 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.