Test Duurloop in Gilze, ultraloop Gilze 2012

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om in Gilze te gaan lopen. Ik wilde zelf een duurloop doen van rond de 60 km met vooral wat strandkm’s.
Maar sinds ik gestruikeld ben tijdens de trail by the sea heb ik last van mijn hamstring/bil aanhechting rechts. Ik kan er gewoon mee lopen zonder problemen maar als ik rond de 20 km kom begint het te trekken. Dat neemt toe en op een gegeven moment lijkt het of heel mijn been verkrampt. Dus leek het mij niet zo een goed idee om zelf te gaan lopen.
Als ik een eind weg ben en ik krijg echt last dan moet ik terug wandelen.
Zo kwam ik in Gilze terecht, een ultraloop van 62.5 km in 6 rondjes. Dus een mooie manier om ieder rondje te bekijken hoe het gaat. Vrijdag nog even snel ingeschreven en vo lag netjes mijn nummer klaar.
Met een klein groepje gingen we op pad. Samen met Matthew en Bob liepen we kletsend de eerste ronde. Met Matthew heb ik wel een km of 30 samen gelopen.
Het rondje was niet echt inspirerend, een soort 4 langere stukken. Waarvan er 1 langs een N weg liep. Een deel terug richting Gilze was serieus bloedheet, totaal windstil. Ik denk dat het er zeker 25 graden was.
Steeds kwam je weer door het dorp, voorbij de kroeg waar we gestart waren. 2 posten met oa cola. Volgens mij heb ik voor het eerst een ultra gelopen op bananen en cola. De sportdrank vond ik echt niets.
De bil voelde ik, maar dat begon rond de 30 km. Dat viel dus niet tegen.
Na 3 rondjes heb ik even een schoenenwissel gedaan. De Nike Free 3.0 verruild voor de Nike Free 5.0. Tussen de 35 en 45 voelde ik het behoorlijk. Mijn kuit verkrampte erbij en ik ben een paar keer gestopt om goed te rekken. Dat hielp.
Ik besloot te kijken of het erger werd en dan op 51 km uit te stappen. Gek genoeg leek het vanaf 46 km ineens minder te worden. Dus was de keus snel gemaakt, en zou ik ook het laatste rondje lopen.
Bij de kroeg zag ik ineens Jet zitten, huh? Jet gestopt? Ik stopte even en ze vertelde dat ze er klaar mee was. Ik ook, maar ik doe nog een rondje, en dat was genoeg om Jet te doen opspringen. Zal ik anders nog een rondje met jouw meelopen? Gezellig!
En zo liepen we samen kletsend de laatste ronde. Die ging vrij rap voorbij.

Met Jet op de finish af

Bij de finish moest een van ons derde worden. Maar he, slimme chikies, we zetten tegelijkertijd onze voet op de finish lijn.
En zo mochten we de poet delen. Ik kreeg de foeilelijke beker en Jet een bbq of iets wat erop lijkt. Zij heeft een tuin en ik niet, eerlijk is eerlijk.
Al met al was ik best tevreden, de bil gaat redelijk. Een mooie duurloop, 62.5 km in 6.19 uur. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik hem helemaal kon lopen.
In ieder geval reden om te starten aan de halve JKM want dat was de insteek van deze lange duurloop. Zou het niet gaan dan geen halve JKM.
Als bonus vandaag kreeg ik er gratis een fiks bruin kleurtje bij.

This entry was posted in Marathons en Verder and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Test Duurloop in Gilze, ultraloop Gilze 2012

 1. Ruth says:

  zo maar eventjes een ultra van 62 km als “test”, dat kan tellen 🙂 Knap gedaan!

 2. jacolien says:

  en zo’n prachtige prijs ook – precies wat je altijd al gewild had waarschijnlijk; wat zullen jullie gelukkig zijn…

  (voorzichtig met die bil/hamstring van je, je moet nog langer mee dan vandaag en de jkm)

 3. Edwin says:

  Je bent niet van de Rondjes maar dit keer gaat het je blijkbaar toch goed af. Netjes hoor maar of ik nu ooit in Gilze wil gaan lopen….

 4. Paula says:

  Goed gedaan chick! En ik ga je zien bij de start van de halve JKM, ik ben wegwijzer!

 5. Hardloper says:

  Netjes hoor, ruim 60km in 1 keer, da’s meer dan mijn weektotalen de afgelopen tijd 😉
  En fijn dat je bil zich redelijk goed hield: op naar de (halve) JKM! Succes daar.

 6. Gert Jan says:

  Goed gelopen, en leuk dat we elkaar even zagen. 62.5 km dat is (nog) teveel voor me,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.