Naar de expo in rome

Gisteren was het een stralende dag in Rome, rond de 24 graden en die temperatuur was ook voorspelt voor vandaag. We hebben een heerlijke dag door Rome gewandeld en hier en daar geprobeerd de tram, bus en metro te nemen om niet al te vermoeiend aan de start te verschijnen. Waar je ook loopt in deze stad er is altijd wel iets te zien.
Rond de klok van 12 uur zijn we naar de expo geweest en ik moet zeggen dat dit strak georganiseerd was. Op een of andere manier verwachtte ik toch meer een rommeltje, misschien getriggerd door de chaos in het verkeer en het temperament van de Italianen. Maar de expo was georganiseerd en al snel hadden we ons nummer en een mooie tas met shirt. Op de expo zelf waren veel loopspullen te koop en hadden ze een grote muurposter op gehangen waar iedereen wat op kon zetten. Zag er leuk uit, en is nu opgeleukt met www.runtodream.nl.
Het stapelen is hier geen probleem en met een buik vol pasta lagen we redelijk vroeg in bed. Vo werd ik spontaan om half 7 wakker en na een stevig onbijt en een dubbele herbalife shake waren we klaar om ons in de chaos van de Rome Marathon te storten. Even de Garmin om en alvast aan zetten, tot mijn schrik deed hij niets. Helemaal niets, na een aantal pogingen en vloeken heb ik hem achter gelaten en was Ingrid zo lief om de polar aan mij te geven. De menigte volgen bracht ons naar de prachtige start, het Colloseum. Wat een start voor een marathon, geweldig. Tas inleveren en nog even naar de toilet maar dat viel niet mee. De hoeveelheid toiletten  was minimaal voor de meer als 15.000 deelnemers. Om 8.45 was ik dan ook pas op weg naar mijn startvak, maar doordat ik in het B vak stond was ik er binnen 5 minuten en stond ik redelijk vooraan. Op een hek stond een vrouw die een bord omhoog hield voor iemand, toen ze het bord omdraaide leverde dat een hoop gegil en geklap op. Er stond op Run world, run. En dat deden we, om 9 uur klonk het startschot en gingen we op weg.
Morgen volgt het verslag van deze mooie maar zware marathon. Eindtijd , 3.52.06 waar ik zeer tevreden mee ben. Mijn benen voelen goed, ik ben absoluut niet stuk gegaan alleen mijn voeten…..ohoh….de kasseien van Rome zijn killing……
Ingrid heeft relaxed gelopen in 4.10. Dit was voor ons het officiele start schot voor de Transalpine Run, de eerste test. Die hebben we beiden goed doorstaan om na 2 maanden trainen toch vrij makkelijk een marathon te lopen.

This entry was posted in Marathons en Verder. Bookmark the permalink.

22 Responses to Naar de expo in rome

 1. John says:

  Je voeten….goed dat je net een goede pedicure aan de haak hebt geslagen.

 2. hans says:

  Gefeliciteerd met het volbrengen van deze mooie marathon

 3. Monique says:

  Terwijl ik op de site van de marathon van Rome de uitslagen zit te bekijken, post jij deze log! Tja, ik kon niet langer wachten ;o)
  Maar wat heb je weer een mooie tijd gelopen! En Ingrid natuurlijk ook. Gefeliciteerd!

 4. Emile says:

  Geweldige resultaten! Lijkt me superzwaar daar in Rome, met de warmte en de kaseien. Dus super. Ik heb zelf gister de CPC gelopen. Ook erg tevreden (zie ttsm.com)

 5. Rick says:

  Harstikke goed. En vast een geweldige belevenis! Wat een start zeg, bij het colosseum. Super!

 6. Patricia says:

  Allebei gefeliciteerd met de mooie tijd. Ik kom van de week even terug om het hele verslag te lezen.

 7. Gert Jan says:

  GEFELICITEERD!!!!!!!!!Perfect gelopen,julie alebei en n mooie tijd,ik vind het n suuuuper prestatie van julie. Nou de groetjes van N? ja ultraloper nu!

 8. koen says:

  Mooi gelopen.
  Allebij gefeliciteerd.
  Ik had de uitslag van jullie al op mijn log gezet.

 9. M@urice says:

  Dat gaat helemaal goedkomen met jullie in die Transalpine Run. Succes met de verdere voorbereidingen

 10. Rinus. says:

  Mooie tijd beiden en volgens mij hebben jullie gewoon goed gelopen deze marathon.En 24 graden is gewoon erg warm voor een marthon en ik zat er qwa tijd niet ver naast!.En wel aan je gedacht tijdens mijn “ROPArun”in leiden.
  Benieuwd naar je verslag.
  Groet Rinus.

 11. Hans says:

  Het blijft een heel lang stuk. Gefeliciteerd met de 3.52 en met de 4.10.

 12. geert says:

  Prachtig gelopen maateke! Als test voor de TransAlpine kan dit tellen!!

 13. Frank says:

  Wat geweldig om in Rome een marathon te kunnen lopen en waanzinnig gefeliciteerd met jullie prestatie. In februari heb ik zelf wat trainingrondjes in Rome gelopen en ik kan me helemaal voorstellen hoe je voeten moeten aanvoelen. Wat een keien…..

 14. Erica says:

  Goed gedaan weer. Prachtig een tijd onder de 4 uur. Is je Garmin al weer beter inmiddels?

 15. Mark de Boer says:

  3:52:06, zat ik er toch maar 36 tellen naast! Mooie tijd voor zomaar eventjes een marathon. Die Transalpine Run gaat wel lukken. Ik heb gisteren mijn marathon gelopen, in iets andere weersomstandigheden. Ik werd zowat de Binnenmaas ingeblazen bij tijd en wijle. Mijn verslag is op mijn weblog terug te vinden. Sterkte met het herstel.

 16. Ronald says:

  supppppper!!! top gelopen meiden. Het lijkt mij ook killing die #@@#$ stenen. Maar mooie voorbereiding voor de zware maraton. Gefeliciteerd, dikke kussen!

  en eh.. wel je Garmin af en toe opladen he 😉
  wat ook helpt: soft-reset: druk mode (links onder) en lap/reset tegelijk in.

  xxx

 17. Goed zeg. Ik kijk al uit naar je volledige verslag (hopelijk met wat foto’s ook).
  Aan beiden een dikke proficiat!!!!

 18. Bjorn Paree says:

  Toch een mooie tijd gelopen op de killing ondergrond van Rome. Wel gaaf dat je dus komend jaar ook weer in de Runnersworld komt te staan bij de Vrouwen onder 4 uur !!

 19. Petra says:

  WOWW!!! Ontzettend goed meiden. Gefeliciteerd.
  Een dubbele shake…oef, da’s pittige kost. Hoe is het nu met Garmin? Misschien had ‘ie ook last van het Italiaanse temperament.

 20. Tanja says:

  Hey meiden, gefeliciteerd! Het was een fantastische dag om te lopen denk ik maar eigenlijk maakt dat niet eens uit in zo’n stad! Wat geweldig zeg. Jammer dat we jullie niet gezien hebben maar dat is ook lastig, zeker als je zoals wij redelijk laat richting finish gaat, dan red je het dus niet in de mensenmenigte……

 21. JeeWee says:

  Rotspul die Garmin, als je hem nodig hebt laat`ie je onbarmhartig in de steek. Gelukkig schijnt het gemakkelijk te verhelpen te zijn.
  Mooie tijd Martine en Ingrid. Transalpine….. ze komen !!

 22. martine says:

  @allen; thanks!
  @tanja; was leuk geweest als we jullie gespot hadden 🙂
  @ronald; had ik gedaan zowel opgeladen als reset…niets…
  Vm deed hij het ineens weer…pfff…jammer voor triptracker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.