De marathon of toch niet

Gisteren schreef ik het onderstaande stukje en ongeveer een uurtje voor ik het op mijn log wilde zetten was alles anders. Er werd een patientje binnen gebracht en vervolgens draaide ik er gelijk een nachtdienst achter aan en zit ik weer in het schema van 8 uur op en 8 uur af. Een marathon lopen gaat op deze wijze niet lukken, maar morgen kan alles anders zijn….Destiny is queen and everything happens for a reason. We gaan het zien of het nog gaat lukken deze laatste dagen.

Het begon als een leuk idee van een collega, het idee werd steeds leuker. Een marathon lopen in Tarin Kowt te Afghanistan. Tijdens het loopje gisteren heb ik er nog eens over nagedacht en begon ik het serieus te overwegen. Mede doordat collega`s me er toe aanspoorde omdat, als er nu iemand hier een marathon gaat lopen ik dat toch wel moet zijn als hardloop junk. Maar ik twijfelde nog, lukt dat met als langste duurloop een 28 km loop? Maar mijn twijfel werd al snel weg genomen omdat het gerucht al de ronde deed dat ik de marathon hier ga lopen. Ik had bedacht, dat als ik het zou gaan doen ik het woensdag zou moeten gebeuren. Na donderdag kunnen we nl ieder ogenblik uitgevlogen worden naar Kabul om daar nog een paar dagen/week te wachten om door te vliegen naar NL (je weer nooit wanneer Maybe Airlines vliegt) Toen ik vo de sportinstructeur tegen kwam heb ik hem mijn plan verteld en hij moest er om lachen. Vind het uiteraard leuk en wil mij op wat voor manier dan ook helpen. De km registratie zal via mijn Garmin gaan, die is nl wel betrouwbaar en de afstand met de auto rijden niet. Hij gaat er voor zorgen dat ik iets krijg als bewijs dat ik de marathon gelopen heb als ik de afstand op mijn Garmin kan laten zien. En zo is het idee een feit geworden. Woensdag zal ik de marathon van Tarin Kowt gaan lopen. Aantal deelnemers ;1 Mijn collega`s zullen mij voorzien van shakes onderweg en we zullen zien of ik het ga redden. Tijdsindicatie, geen idee, in ieder geval uitlopen en ik hoop ergens rond de 4.5 uur. Het zullen ongeveer 6 rondjes worden met steeds weer de muur van TK erin. Maar met rustig lopen moet het kunnen lukken. Uiteraard gaat hier uitgebreid verslag komen van de eerste officieuze marathon van Tarin Kowt te Afghanistan, als er niets tussen komt want je weet het hier nooit……

This entry was posted in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark the permalink.

15 Responses to De marathon of toch niet

 1. Jan says:

  Gaaf idee. Succes martine. Ik leef op afstand met je mee!

 2. Jan says:

  Gaaf idee. Succes martine. Ik leef op afstand met je mee!

 3. Jan says:

  Gaaf idee. Succes martine. Ik leef op afstand met je mee!

 4. Jan says:

  Gaaf idee. Succes martine. Ik leef op afstand met je mee!

 5. geert says:

  Doen!
  1) je kan het
  2) max duurloop van 28k is voldoende, zeker voor iemand met jouw ervaring;
  3) ik heb even het deelnemersveld bekeken en ik denk dat je een goede kans maakt om te winnen!

  Spijtig kan ik hier in Vlaanderen geen RTV Rijnmond ontvangen, dus ik zal het live verslag moeten missen, maar de blond-groene supportersvlaggetjes zullen ook hier wapperen, dat garandeer ik je!!

 6. Patricia says:

  Geweldig! Ik zal aan je denken woensdag!

 7. leo says:

  Dinsdagmiddag 12.30 uur. Ik zit te lunchen en gelijk even martine te lezen. Ze gaat een marathon lopen, helemaal alleen in haar eentje. Wat een supercool idee, ik krijg het er een beetje koud. Gaaf, doe het!

 8. Michele says:

  Yeahh! En dan nog een de eerste Vrouw die de marathon in TK loopt! ook ik zal in gedachten met je meelopen! Je kunt het zeker!! Als we allemaal nu even spiritueel duimen dat er niets raars gebeurd daar, dan kan Martine lekker lopen! Vooral Veel plezier, Succes! Dagdag…

 9. Rinus. says:

  Geweldig Martine,en wie weet wel de eerste vrouw die een marathon heeft gelopen in Afganistan?.
  Ik wou dat ik bij je kon zijn, dan liep ik morgen zo met je mee de marathon..ik heb wel een vrije dag ;-).
  Sucses martine en TOPPIE>>>>>>
  Groet Rinus.

 10. Frederica says:

  Leuk dit soort acties. Ik kan er voorlopig alleen nog maar van dromen om dat soort afstanden te lopen, maar op deze manier is het wel heel speciaal.

 11. Ron says:

  Ik hoorde dat de Marathon van beiroet is utgesteld dus laat die van TK maar doorgaan! Suc6!!

 12. Ronald says:

  hhaaaa!!! super!!! ik vond je al geweldig maar hoe ga ik een overtreffende trap vinden?
  Jij bent echt gek, maar leuk gek!! een marathon in TK?? geweldig toch!!
  succes morgen!! you’re the best!! and the Marathonqueen of Afghanistan!!

 13. koen says:

  Jij bent ook knettergek man(vrouw).
  Hartstikke goed Martine.
  Ik zal morgen aan je denken.

  Maar ik wel een bewijs op motionbased zien anders geloof ik je niet.
  he running junkie veel succes morgen.

 14. Rick says:

  Veel succes martiine. Probeer het podium te halen!

 15. Rick says:

  Veel succes martine. Probeer het podium te halen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.