Winterweer

Zoals al gezegd zou ik vandaag gaan lopen met een andere hardloopster. Het is weer een mooie zonnige dag, ik zou het omschrijven als wintersport weer. Fris maar wel zonnig, een graad of 10/12. Bizar hoe snel de temperatuur hier is gedaald de afgelopen weken. Dus zijn we om 10 uur gaan lopen, ik nog dapper in mijn korte broek en shirt met korte mouwen. Dat gaat nog net. Maar gisteren merkte ik wel dat als het een uur of 4 in de middag is, het wel te fris wordt met je korte mouwen shirt. De avond/nacht is overigens echt al koud aan het worden, zo rond de 0-2 graden. Ik heb mijn ijsmuts al opgehad, wil je nl nog on line kunnen op je laptop is het een idee om onder de zendmast te gaan zitten, dat is zo`n beetje de enigste plek waar je nog bereik hebt. Dus na mijn dienst zit ik om 23 uur onder de mast met ijsmuts op om nog even de mail te checken of te msn en. Maar daar ben ik al snel klaar mee omdat je vingers erg koud worden en je dan wel erg veel schrijffouten gaat maken. Maar goed, vo was het dus heerlijk loopweer en mijn benen voelde prima na de 28 km van gisteren. Al babbelend zijn we op pad gegaan en hebben eigenlijk 14 km gekletst en ontspannen gelopen in een tijd van 5.40 per km. Ondertussen kennen aardig wat Afghaanse militiaren die op de wachtposten zitten mij van het langs rennen en uiteraard groeten we elkaar. Mijn loopmaatje even uitgelegd dat je je rechterhand opsteekt en Salaam roept en dat ze alleraardigst zijn. Wat een vreemd gegeven is, is dat een aantal dames op het kamp het eng vinden om dat rondje alleen te lopen. Dat kan uiteraard maar ik kan me er niets bij voorstellen. De Afghanen die ik tegenkom zijn ongekend vriendelijk en er is absoluut geen reden om iets eng te vinden, maar goed, ieder zijn ding zal ik maar zeggen. Daarom wel goed om met iemand te lopen die hier voor het eerst loopt, kun je gelijk duidelijk maken dat het ok is en ze het waarderen als je groet. En wat zou het anders maken, ik waardeer het ook als iemand mij groet. Een prima loopmaatje want haar 10 en halve marathon tijden liggen maar iets boven de mijne. Jammer voor haar dat ik binnenkort weer naar NL vertrek. Helaas is de survival geanuleerd ivm te weinig teams, ik denk dat ze angstig zijn geworden….

Op de foto sta ik met de vader van een van onze patienten, wat een geweldige man! Over baarden en tulbanden gesproken…

This entry was posted in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark the permalink.

7 Responses to Winterweer

 1. geert says:

  jij bent toch de linkse hé? In het andere geval ben je super goed ingeburgerd!

 2. koen says:

  Ik zal je verslagen missen als je weer in het warme Holland bent.
  Pas op met straling onder de zendmast.

 3. Ronald says:

  @Geert: dat zie je toch wel? weet je hoeveeel + seconden zo’n baard scheelt op een marathontijd?

  Weer een mooie foto.. en ik weet nu waar die tikfouten vandaan komen.. en ik maar denken dat je 10 vinger blind met handicap (kan eigenlijk niet blind tikken) schreef

 4. ronnie says:

  Ha…. het is daar stukken kouder dan hier!

 5. Hans V. says:

  Martine, wil jij alsjeblieft de nieuwe minister van Vreemdelingenzaken en Integratie worden ? Jij lacht tenminste als je met een moslim op de foto gaat. Dat heb ik Rita Verdonk nog niet zien doen.

 6. martine says:

  @hans; 🙂 en rita lacht nooit….zuurder dan dat komen ze niet…

 7. Hans V. says:

  Misschien moet Rita Verdonk ook maar eens met hardlopen beginnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.