Zware benen

Iets plannen valt hier niet mee. Eerst was mijn idee om gisteren lang te gaan lopen, maar het was zo druk dat ik niet weg kon. Toen verzet naar vanochtend vroeg, de wekker netjes op 6 uur gezet. Maar ook dat liep anders dan ik had voorzien, vannacht werd ik rond een uur of 2 uit mijn bed gehaald ivm werkzaamheden. 1,5 uur later lag ik er weer in maar toen vo de wekker ging zei mijn lijf `blijf nog maar lekker liggen`en zo geschiedde. Om half 10 werd ik wakker. Scenario 3 was dan, om 11 uur lunch en daarna gaan lopen. Niet echt handig want is op het heetst van de dag, maar ja, je moet wat. Uiteindelijk lukt scenario 3 nog ook, ik ben na het eten gaan lopen en het was inderdaad erg warm, veel te warm. Er zijn van die dagen dat je er goed tegen kunt en minder goed tegen kunt. Vandaag was een mindere dag, 36 graden voelde als 56 graden. Ik had mijn camelbak gevuld met 1,8 liter en toen ik bij 10 km was had ik het al bijna leeg. Een onverzadigbaar dorst gevoel. Ook kwam ik zomaar in de woestijn een wegversperring tegen. Er was een stukje afgezet en ik dacht nog, ik loop er wel langs toen ik ook het bord `ook verboden voor voetgangers `zag. Dat dwong mij eigenlijk om 2 lange rondjes te doen, daar zit de steile helling in, de muur van Tarin Kowt, en een groot deel van dat deel van het parcours is los zand, en veel losse stenen, kortom erg zwaar. Als de benen al niet vederlicht voelen dan is dat niet echt prettig. Maar goed, toen ik voor de tweede keer langs het punt kwam waar ik evt zou kunnen stoppen heb ik mezelf gedwongen om door te lopen en nog een rondje te doen. Tussendoor even gewandeld en uiteindelijk 16 km gelopen. Gem hartslag ; 158. Km tijd; 6.25 p/km. Onderweg kwam ik 2 vlinders tegen wat mij dan toch wel verbaasde, hier is het zo dor en droog dat je haast aanneemt dat er niets (over)leeft en groeit. Ook zie ik regelmatig vogeltjes. Een soort musje maar dan met een kuifje. Boven op de muur van TK heb ik even stilgestaan en eens goed om me heen gekeken. Als je over de wal kijkt zie je in de verte best wel groene stroken, en toevallig kwam er net een brommer aan met 2 afghanen met lange gewaden aan. Die reden door de eindeloze zandvlakte, het zou zomaar een filmscene kunnen zijn.

Nb; als het goed is zie je mij vanavond om 21.30 de groeten uit Uruzgan doen bij Connee Mus op Rtl 4.

update: 23:12 via RR.nl helpdesk:

Image Hosted by ImageShack.us
"De groeten aan iedereen die ik ken en speciaal aan Ingrid"

This entry was posted in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark the permalink.

21 Responses to Zware benen

 1. Hans V. says:

  Al je verhalen van de afgelopen 2 weken zouden filmscenes kunnen zijn.
  16 km. gelopen bij 36 graden. Je maakt het jezelf niet gemakkelijk hè.

 2. Rencapy says:

  Het blijft verbluffend om jouw stukjes uit den vreemde te lezen. En dan zeurt men hier over eeen beetje wind bij de marathon van Amsterdam. Blijf heel, blijf de vlinders zien!

 3. Monique says:

  Het klinkt allemaal zo onwerkelijk, zo niet tastbaar en toch zit je daar en beleef je het. Iedere dag.
  Heel bijzonder om te lezen.
  En ik ga straks kijken hoor! Wil je nu ook weleens op bewegende beelden zien ;o)

 4. Ronnie says:

  Wat moet het daar zwaar lopen zijn zeg! Ik heb het programma nu aan staan, ben erg benieuwd. Hou je taai!

 5. Rinus. says:

  En ik maar denken dat mijn vakantie in Turkije warm was afgelopen zomer!~…wat een afstand heb je gelopen Martine, wat een kracht en inzet heb je toch.
  Ik zal vanavond zeker het progamma bekijken,en fijn om je weer te zien!.
  Groet Rinus.

 6. Rick says:

  Dat je je verbaast over een paar vlinders, een vogeltje en een paar Afghanen zegt wel wat over het land. Dus er ‘leeft’ inderdaad nog wel wat?!

 7. Rich@rd says:

  Als jij zegt dat het zwaar is wat moeten vele van ons dan wel niet zeggen. Ik denk dat het een plezierig gezicht moet zijn om een paar vlinders te zien rondvliegen.
  Hiephoi

 8. Petra says:

  Wow,wat een interessante reportage! Heftig, heel heftig! Maar…we hebben je gezien,, heel, heel leuk!! Knuffel uit Driebergen Martine…hou je haaks!!!

 9. Michelle says:

  Jaaa gezien! Groeten terug(-: Was een mooi programma, vooral om te zien wat er daar gbeurd en hoe iedereen aan het werk is. Top! Het verbaasde ons ook om ineens stukken te zien waar gewoon bomen groeien en water stroomt. Voorzichtig in de hitte! Dagdag…

 10. hans says:

  Interessant om al de takken van werkzaamheden te zien. Leuk reportage. We hebben je gezien, achter Connie. De groeten terug.

 11. Helma says:

  Ik heb je ook gezien 🙂
  En ook van mij de groeten terug!!!
  Hou je taai

 12. Ronald says:

  Yep!!!… ik heb net mijn reactie bij het verkeerde programma gezet..
  je was in beeld!! super!! een foto hiervan op http://runningronald.nl/index.php?itemid=470

 13. M@urice says:

  Natuurlijk ook de groeten terug uit Eindhoven!

 14. Patricia says:

  Ik heb je helaas niet kunnen zien omdat ik naar school moest, maar de groeten zijn wel aangekomen! Ook namens mij de groeten terug! Doe voorzichtig!

 15. Jan says:

  Heel leuk om je te zien Martine!

 16. martine says:

  @Ronald, dank voor het plaasten van de foto.
  Je bent een schat!! En iedereen dank voor het meeleven met ons werk hier!

 17. Monique says:

  Ik lijk wel één bonk emoties de laatste tijd want toen ik gisteren die reportage zag moest ik af en toe gewoon een traantje wegpinken! En toen kwam Martine ook nog voorbij! Enorm leuk om je ook eens in ‘levende lijve’ te zien.
  En men kan het niet vaak genoeg zeggen, maar jullie zijn allemaal KANJERS!
  De thuisblijvers trouwens ook, want die moeten ook heel wat opofferen.

 18. geert says:

  Ik blijf hopen dat ‘Martine: the movie’ ook op de Vlaamse buis zal komen, desnoods in 5 delen met reclameblokken ertussen!!

 19. Fred says:

  Ik heb je helaas gemist Martine, zat in een redactievergadering op dat tijdstip. Maar Ronald heeft een mooie foto genomen! Sterkte daar in het verre Afghanistan, waar ook een collega van jou, Tiny Jansen (lid van Haag Atletiek) zit.

 20. koen says:

  Special een keer niet achter de pc gezeten om jouw te zien.
  Het was er wel erg kort!
  Maar toch leuk om je even te zien.
  je was wel een beetje zenuwachtig Of niet?

 21. kj says:

  mooi in de spotlight !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.