De Filerimosheuvel oprennen – de vriend Der Eenzaamheid

imageIn het voorjaar zijn mijn zus, zwager en neefje geemigreerd naar Griekenland , Rhodos om precies te zijn. Dus het plan was om in mijn twee weken vakantie een paar dagen op familiebezoek te gaan. Te lang geleden alweer! Dus vertoef ik klein weekje bij de family. Erg fijn om ze weer te zien!

Behalve bijkletsen, strand, eten en drinken moet er ook nog iets getraind worden ondanks de warmte. Vanuit hun huis zie je de heuvel van Filerimos liggen, met er bovenop een groot kruis. Dat leek mij een mooi doel, asfalt dat dan weer wel maar wel een weg waar je veel wind vangt en dat is wel lekker als het 33 tot 36 graden is.

Mijn zus heeft mij gedropd aan het begin van de weg naar boven. Rugzakje op met water en weg was ik. Doel was blijven rennen, 5 km en bijna 300 hm. image
imageEen paar stukjes fiks steil en wat stukken vals plat. Na 37 minuten was ik boven. Maximale hartslag 177, dat is best hoog! Boven nog even genoten van het uitzicht om vervolgens de afdaling in te zetten. Er waren nog twee Nederlanders die mij een lift naar beneden wilden geven, lief maar he, afdalen is the best part!

Nu vond ik onderweg een padje, dus toch even uitgeprobeerd. Er loopt dus een trail maar die wordt zo weinig gelopen (lees niet) dat het een soort overwoekerd is. Ik heb er een stukje van gedaan maar
toch maar voor de weg gekozen omdat het verdere pad niet te vinden was. Totaal 10,4 km gelopen – komende week kijken of ik de hoogste berg hier nog op kan rennen. Mount Ataviros – 1216 meter hoog.

imageFilerimos betekent “vriend der eenzaamheid”. image

De heuvel heeft deze naam sinds de Middeleeuwen, toen zich hier een kluizenaar vestigde. Je bent na ongeveer 4 km boven daarna is er een pad, de weg van Golgotha. Om de paar meter staat hier een zuil met een plaat van Jezus met kruis en een stuk bijbeltekst. Al wandelend langs de prenten wordt je zo het verhaal van Jezus op weg naar zijn kruisiging op Golgotha verteld. Vervolgens eindigt deze bij het enorme kruis.

This entry was posted in Reizen, Trainingen, Trainingen 2016/2017. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>