De Larapinta trail in Australie

image

In voorbereiding op onze vakantie naar Australie zijn we ons aan het inlezen wat we willen en globaal een planning aan het maken. De voorpret voor een vakantie.
Natuurlijk wil ik wat trails lopen maar op zich heb ik niets gepland. Er is nog wel een leuke ultra maar daar moeten we de reis voor aanpassen en dat vind ik zonde. Dus zal ik hier en daar een rondje rennen waar uit komt.
Toevallig kom ik tijdens het lezen een wel hele mooie trail tegen. Als we vanaf Alice Springs door de outback gaan komen we langs het Macdonald Range gebergte. Laat daar nu een trail doorheen lopen van 223 km. Een van de meest spectaculaire trails van Australie. De trail is onderverdeeld in 12 secties. Wandelaars lopen de trail en kunnen die zo splitsen in die secties. Onderweg vinden ze minicampings.
Nu was ik niet van plan om heel die trail te lopen maar als we daar toch zijn is het wel leuk om een sectie te lopen. Mijn oog is gevallen op sectie 9.

Section 9 is a long walk if you plan to do the whole section in one hit, with a number of rocky and loose ascents and descents, particularly from Waterfall Gorge to the Mt Giles Lookout. It is however, one of the most impressive and scenic sections along the trail. From Mt Giles Lookout onwards there are excellent 360 degree views, particularly impressive views of Mount Giles to the north and Mount Sonder to the west.
One of the longest sections on the  trail (28,4 km) 
Steep ascent to Lookout from Waterfall Gorge

  • One of the longest sections on the trail (28,4 km)
  • Steep ascent to Lookout from Waterfall Gorg
  • High ground is rocky going, but has excellent view
  •  Spectacular 360 views from Mt Giles Lookout
  •  Inarlanga Pass and the cycads
  • Great expansive views of Heavitree Rangeail is reasonably well defined

Er is zelfs een prachtige trailsite waar echt alle informatie te vinden is  over de Larapinta Trail. Alle secties zijn terug te vinden met route kaartjes en bijzonderheden. Mocht je naar Australie gaan om een stuk te rennen dan is dit een hele mooie optie. Alle info vindt je hier.  Uiteraard volgt er nog een verhaal en foto’s als ik de sectie gelopen heb. Ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.