Helinox Stokken, lichter komen ze niet

Of trails lopen met stokken een verschil maakt blijft een punt van discussie.
Ik gebruik stokken als het een parcours is met lange klimmen of hele steile klimmen. Ook tijdens hele lange trekkingen met adventure racen gebruik ik stokken.
Ik merk dat ik minder kracht uit mijn benen gebruik als ik met stokken loop. Bovendien gaat het net iets sneller met klimmen.
Ik heb goede stokken maar ik mocht een paar nieuwe stokken uitproberen van Helinox/ Nigor.net, indien ze zouden bevallen zou heel team BART worden voorzien van de Helinox poles.
Dus heb ik ze eerst aan een test onderworpen en al snel werd duidelijk dat dit ideale stokken zijn en team BART gaat al even door het leven met deze stokken.
De Helinox poles vallen vooral op door het gewicht, 150 gram per paar. Lichter worden ze niet. Echt bizar hoe een stok sterk en zo licht kan zijn.
Aanvankelijk leken ze nogal fragiel maar een paar ruige trails hebben bewezen dat dat echt niet het geval is. Ze buigen iets mee als je valt en breken dus niet, het materiaal is beresterk.
De stokken zijn niet instelbaar op lengte, er zijn simpelweg 2 maten, 115 en 125 cm. Dat is uiteindelijk een prima gangbare maat voor iedereen. (lengtematen 150 -170 m en 170m – 190m)
Wat erg prettig is, de stokken zijn erg klein te maken. Opgevouwen zijn ze 35 of 38 cm. Dat is zeker met adventure racen erg handig. In Tasmaniƫ zijn we 1 stok verloren en vaak bijna een stok verloren doordat we bleven haken aan bomen tijdens trekkingen of tijdens het mountainbiken.
Ook zijn de stokken ontzettend gebruiksvriendelijk. Je klikt ze in 1 seconde uit en vouwt ze ook zo snel weer op. Er zit een keurig lusje aan die netjes is weg gewerkt.
De stokken gaan op een soort slot door de spanning die erop staat en kan dus niet in elkaar schuiven tijdens gebruik. Druk je op een haakje dan klikt de stok in elkaar.
De handvaten zijn comfortabel en met name het lichtgewicht maakt dit de ideale trailstok.
Er zit een extra rubberen dop bij zodat je er ook mee kunt lopen op asfalt. Op de trails heb je een punt onderaan.
Ondertussen loopt team BART met deze superstokken en zijn we alle 4 overstag. Dat is niet omdat we deze stokken hebben gekregen want we hebben allemaal goede stokken. Maar deze steken uit boven de stokken die we al hebben dus is de keuze snel gemaakt.
De stokken zijn hier te bestellen of bij de betere outdoor winkel.
Naast deze stokken heeft Helinox ook een lichtgewicht stoeltje. Daarover volgt nog een blog, want ook dit is een waanzinnig product. Nieuwsgierig? Kijk dan maar even hier.
Gewicht; 850 gram.

One thought on “Helinox Stokken, lichter komen ze niet

  1. Hallo Trail lopers, ik heb een vraag. Mijn lengte is 169 welke lengte trailstokken moet ik dan kopen. Sportieve groet, Esther

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.