Het parcours van de Ultra Trail Mount Fuji – mag het ietsje meer zijn?

Het heeft lang geduurd maar sinds eind maart is pas officieel het parcours van de UTMF bekend. Het is een heel gedoe geweest voor de organisatie. Het is namelijk zo dat men geen toestemming wilden geven voor een deel van het national forrest waar doorheen gaat.
utmf_time_tableNa veel gepraat is er uiteindelijk besloten om de route om te draaien zoals het in de eerste editie was. De editie van verleden jaar (2de editie) was de bedoeling maar dat is nu dus gewijzigd. Aangezien je nu een stuk langs een weg schijnt te moeten en daar verkeer is wilde men dat dat deel in de nacht zat. Dus is heel de route veranderd. utmf_map_l
Het heeft allemaal lang geduurd omdat de organisatie de zaakjes nu vast wilde leggen zodat ze niet ieder jaar dit gezeur hebben en zo de UTMF in de toekomst veilig stellen.
Hoe dan ook, de route is bekend en het is iets meer geworden. 169 km en 9478 hoogtemeters. Wie kijkt er nog op een paar km als je 100 mijl gaat lopen zullen ze wel gedacht hebben. Godallemachtig.
Ondertussen zijn de kaartjes geplastificeerd en kijk ik er zo eens naar en zakt het langzaam in mijn systeem.
Over 2 weken weet ik ongeveer de tijden van de cutoff times, de plekken waar je eventueel kan liggen. Je mag namelijk alleen maar op 4 posten een powernap nemen zou je dat willen, niet in het wild. De plekken waar ik noodles kan eten en waar de bus kan komen. Het ziet er allemaal erg goed georganiseerd uit.
utmf_elevation_l

Het hoogte profiel is bijzonder. Uiteindelijk ga je niet perse heel hoog maar vooral vaak omhoog en omlaag. Dat maakt dat het veel hoogtemeters zijn.
Een andere uitdaging gaat het weer worden. Het kan heel koud zijn rond Mount Fuji, tot onder nul in de nacht. De wind heeft daar vrij spel omdat de berg geïsoleerd ligt. Ik voorzie veel kleine japannertjes achter mijn brede rug, want waarschijnlijk ben ik wel wat groter dan de gemiddelde Japanner.
Maar goed, kou is iets waar je je op kunt kleden. daar moet het niet aan liggen. Het is nu echt aftellen. De 60 km van Limburg zijn goed verteerd, wel wat spierpijn in de benen maar al met al valt het niet tegen. Alleen nog even 109 km en 8000 hoogtemeters meer lopen en de UTMF zit in de pocket. (‘kuch’)

This entry was posted in Trailrunning, UTMF 2014. Bookmark the permalink.

One Response to Het parcours van de Ultra Trail Mount Fuji – mag het ietsje meer zijn?

  1. Willem says:

    Ik kreeg eerlijk waar kippenvel toen ik dit las.

    Heerlijk, genietze en succes !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.