Salomon De Koning Van Spanje Trail is op de kaart gezet!

Eigenlijk kom ik er te weinig, Limburg. Toen ik zaterdag op de Mtb zat dacht ik het al, maar toen ik vandaag de Salomon Koning Van Spanje Trail liep wist ik het zeker. Limburg is mooi, heeft prachtige trails, gemene klimmetjes en afdalingen. Eigenlijk alles wat een trailrunner zoekt. Niet eerder liep ik zo`n korte trail, 28.8 km.
Mijn voornemen was om lekker door te lopen want het was toch niet zo lang. Rond de 3 uur -3.15 binnen komen leek me prachtig met 500 hoogtemeters.
Dat het een korte trail was, werd gelijk duidelijk. Er werd serieus hard gelopen.
Het voelde plots heel vreemd, zo als lange afstand loopster tussen al de rappe kortere afstand lopers. Ik werd aan alle kanten voorbij gerend en dat terwijl ik toch ook best rap liep.
Waar op de lange afstanden lopers eerder naar boven stappen werd hier alles gerend.
Dus was het vooral zaak om bij jezelf te blijven. Lekker stevig doorlopen maar wel van de omgeving genieten.
Mark en Patrick (de organisatoren) hebben echt een prachtig parcours gemaakt. Het is duidelijk dat zij uit ervaring weten wat een trailloper zoekt. Alles was er, klimmen, afdalen, grasvelden, weilanden, singletracks, in het bos, in de open velden, echt een heel afwisselend parcours.
Het parcours was goed aangegeven door middel van lintjes en bordjes. Ik ben in ieder geval geen enkele keer mis gelopen. 2 drinkposten onderweg die goed voorzien waren.
De mensen die ik onderweg sprak waren even enthousiast als ik.
Rond de 16 km kwam ik samen met Marcel te lopen. Wij hadden alle 2 het gevoel dat we echt wel hard liepen voor een trail met 500 hoogtemeters. Beide gewend aan de lange afstanden was het voor ons een soort vreemde ervaring.
Maar we liepen lekker mee en voor we het wisten waren de bijna 29 km om.
Ik kwam binnen na 2 uur en 47 minuten en 45 seconden. Dat zijn toch km tijden (5.47) die ik normaal niet loop op de lange trails.
Ik werd er 6de vrouw mee. De eerste vrouw kwam binnen in 2.23!
De eerste man in 1.55, dat zijn toch rappe tijden!
De finish was erg aangenaam. Muziek (doedelzak), eten met heel veel Limburgse vlaaien en heerlijk alcoholvrij bier. Wat een genot!
Ik kan niet anders zeggen, de Eerste editie van de Salomon Koning Van Spanje Trail is er 1 om in te lijsten. Mark en Patrick, jullie mogen trots zijn!!
De keuze om 400 lopers in totaal toe te laten was een goede. Het parcours was niet te druk en gaf alle ruimte om te genieten.
Daarnaast waren er heel veel bekenden en onbekenden die het gisterenavond al erg gezellig maakten maar ook vandaag tot een topdag maakten.
Volgend jaar weer!
Cloike dank voor de foto.

This entry was posted in Trail Wedstrijden, Trailrunning, Wedstrijden Kortere afstanden. Bookmark the permalink.

16 Responses to Salomon De Koning Van Spanje Trail is op de kaart gezet!

 1. Rob Viveen says:

  mooie prestatie in een prachtige omgeving. Ik ken het gebied. Ga er 2x per jaar wandelen. Jammergenoeg heb ik er nog nooit gelopen. Maar aan de beelden te zien mag ik dan nog wel even trainen! 😉 5:47/km in zo’n trail is niet mis. Knap gelopen.

 2. kit says:

  Nou dat was dan mijn eerste trail, ik heb er enorm van genoten… welliswaar de korte trail gelopen, maar wie weet volgend jaar… ;-))

 3. M@urice says:

  Leuke rapportage van L1! En met jou commentaar kan ik alleen maar concluderen dat het een zeer geslaagd evenement is geweest.

 4. Ina says:

  Goed gelopen hoor! Hopelijk blijft deze trail op de kaart en komt er volgend jaar een vervolg, zou leuk zijn:)

 5. cloike says:

  Graag gedaan, en respect!!!

 6. mauricekohlen says:

  de eerste keer de trail in Gulpen en ik vond het een waar succes. Volgend jaar zeker weer als het ook maar even kan. Leuk filmpje van L1 dat had ik nog niet gezien. Je was trouwens echt nog lekker fris na de finish daaraan kun je dan toch zien dat deze afstanden voor jou eigenlijk als een kort trainingsloopje gelden.

 7. Petra says:

  Sodeju, wat een onwijs gaaf filmpje! Lijkt me een prachig parcours. Het ziet er buitenlands uit, maar je bent gewoon in het Nederlandse Limburg. Gaaf hoor.

 8. Keesdeloper says:

  Ziet er toch wel aardig uit, maar of het wat voor mij is. Ben een race-motor he? Geen chopper

 9. rencapy says:

  Ik wil best geloven dat het een mooie loop was. Maar of de combinatie doedelzakmuziek met alcoholvrij bier nu echt een genot is, waag ik te betwijfelen…

 10. Koen Martens says:

  We vliegen en rijden er wat op los om mooie bestemmingen te bezoeken terwijl we het bijna om de hoek hebben liggen.
  @Kees gewoon een weekje trainen in de bossen en je wil nooit meer anders. Voordeel is dat je ook nog vanzelf sterker en sneller wordt.

 11. Frank says:

  Haha, jij bent een van de weinigen die geloofwaardig kan zeggen dat 28,8km een korte afstand is! Leuk om te horen dat na al die verre buitenlandse loopjes, ós Limburg nog steeds sjoën is.

 12. John says:

  Leuk verslag van een erg mooie trail. Delen van het parcours al tijdens de clinic gelopen, maar het was wederom erg mooi en ondanks wat ongemak heb ik ook van deze genoten.

 13. Richard says:

  Leuk verhaal, en zoals ik het lees gaat het jou af, met alle gemak dus. Alles ziet er super uit in Limburg alleen moet ik wel toegeven dat ze in Leiden na de eindstreep echt bier hadden. Dat smaakt veeeeeeeel beter.
  Al goeie moed voor woensdag? Mijn benen voelen nog een beetje stram.
  xxx we hebben contact kanjer en gaan er voor woensdag.

 14. Rinus says:

  Best gaaf zeg en helemaal jou ding.
  Limburg zwaarste is ook zo’n mooie trail om te doen.

 15. ruud says:

  En zo wordt trailrunning steeds populairder….
  Hoor overal alleen maar positieve verhalen over deze trail, dus ‘ns kijken of ik er volgend jaar bij kan zijn

 16. Claudia says:

  Mooi verhaal en lekker gelopen zo te lezen. Voor dame nr. 1 was het haar eerste trail en ze vond het geweldig om te doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.