Door de weilanden in de polder, daar wordt je groot en sterk van

De Krimpenerwaard ligt vlak bij rotterdam en is een gebied waar ik in de zomer nogal eens fiets met de racefiets. k2
Het gebied is omgeven door de rivieren Lek, Hollandsche IJssel en Vlist. Er liggen een aantal prachtige poldergebieden en overal water.
Nu wist ik dat er een paar jaar de natuurmarathon Krimpenerwaard was gelopen. Maar hoe de verdeling was qua ondergrond had ik geen idee van.
Tijd om de route eens op de mtb te verkennen. Samen met Merike heb ik de mtb van stal gehaald en op naar de Krimpenerwaard.
Eigenlijk hadden we al snel in de gaten dat het toch wel aardig wat asfalt was. Nog wat natuurpaden maar ook dat was redelijk verhard. Maar gelukkig vonden we ook nog een paar mooie onverharde paden.

k3
Tijd om op avontuur te gaan. Een doorsteek door een weiland moest ons ergens weer op de route brengen. Maar er zijn toch erg veel sloten in deze omgeving.
Ploegend door het weiland, hek over, ploegen door weiland, hek over, vonden we steeds een soort bruggetje. Tot dat stopte en er alleen een plank lag.
Hm, eerst uitproberen. Vrij gewaagd met fietsschoenen, met fiets helemaal.
k1Tactiek werd, eerst de een over, de ander schuift de fiets naar voren en de eerste neemt hem over. Zo kwamen we droog de sloot over.
Ergens kwamen we weer op de route en na een mooi onverhard pad gingen wij links ipv rechts. We kamen uit op de GR route. Een mooi stuk.
Maar waar we rechtdoor wilden wederom water. Weer een paar km weiland.
Dat is hard werken. Al met al een mooie ronde door de polder met prachtige luchten.
Het was goed voor 58 km op de mountainbike.
De natuurmarathon is niet perse een route die je zal lopen op je trailschoenen. Wel een mooie route door de polder van de Krimpenerwaard. Die route zie je hier.
Neem je onze route door de weilanden dan heb je gelijk krachttraining.
Dit wordt nog wel een leuke route voor Chicks on Bikes.

This entry was posted in Fiets/mtb routes, Trainingen 2012/13. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.