Sportfocus 040 en uit mijn luie comfort zone?

Er is maar matigjes getraind het afgelopen half jaar. En dat is merkbaar.
Merkbaar in meerdere dingen. Ik loop stroefjes, mijn hartslag is hoger bij een rustig loopje. Zo hier en daar wat pijntjes. Gewoon een matig getraind lijf die eigenlijk een prikkel nodig heeft misschien.
Dat ik niet zo veel getraind heb is niet heel gek. Het is druk met heel veel andere dingen geweest. Of beter, dat is het nog steeds. Over 2,5 week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Dus veel tijd wordt opgeslokt door woonboulevards, inpakken en andere dingen die nu belangrijk zijn.
Dus ik train wel, fiets wat, loop wat en bodypump wat maar allemaal tussen de bedrijven door en vooral niet lang.
Dat is ook allemaal niet erg, ik ben in het begin het jaar vaak ondertraind , uitgerust en met wat extra spek. Alleen is de winterslaap dit keer iets langer dan normaal. 
Dus om in deze drukke tijden toch nog wat motivatie en vooral structuur te vinden helpt Laurens van Sportfocus 040 mij met een persoonlijk schema gebaseerd op hartslag zones gebaseerd op een sporttest.
Nu weet de lezer van Runtodream dat ik niet heel erg ben van de schemas.
Dat weet ook Laurens als geen ander dus heeft hij drie trainingen gemaakt per week. Met tempo’s en een rustig loopje. Verplicht twee rustdagen en ernaast kan ik nog fietsen, krachttraining doen en een loopje als ik wil.
Dat klinkt wel als iets waar ik mee kan of op zijn minst een poging wagen om het luie lijf weer in beweging te krijgen.
Dus enthousiast ging ik het eerste loopje doen deze week. Tempo’s van minuten met een hs van 170 max. Man ik was volledig naar de klote, kwam de laatste sessie niet meer vooruit leek wel. En dan die herhalingen. Dat je zo kapot bent dat je denkt dat je toch al 4 x de sessie gedaan hebt maar het er pas drie waren.
Vandaag was het plan een dl van 90 minuten met een lage hs. 137-143. Dat was ook nog wel een dingetje. Want ik zit zo op 145 en het eronder krijgen is niet zo makkelijk.
Ik kreeg een flashback van het dreamteam. Toen moest ik lopen met hs zones dat ik bijna moest wandelen. Zo voelde het vandaag ook ongeveer.
Maar goed, het zegt genoeg over mijn getraindheid, er is een hoop te verbeteren komende 2 maanden. Als daar dan de basis weer een beetje gelegd wordt dan ren ik ergens in mei weer als een jonge hinde in de bergen. En daar gaat het uiteindelijk om.
Hier vindt je trouwens alle info over Focus040. Zeker de moeite waard om eens een sporttest te doen en gericht te zien waar je sterke en zwakke punten liggen. Daarmee kun je specifieker trainen. Less is more!
Natuurlijk niet zo less als ik het laatste half jaar, maar toch.

This entry was posted in Trainingen 2016/2017. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>