EK Adventure racen – the beast of ballyhoura is bijna los

imageOndertussen is team FAR gearriveerd in Ierland en worden we opgeslokt door de georganiseerde chaos die adventure racen heet. image
De race start donderdag morgen vroeg maar eigenlijk start het thuis al. Al de voorbereidingen van alle spullen die je mee moet nemen, etenspaketten, fiets op orde en ga zo maar verder. Gisteren zijn we gearriveerd in Dublin en de organisatie heeft ons ondergebracht op de universiteit van Limerick. Echt ideaal, want we hebben een studentenhuis voor 4 personen. Dus nog even ruimte en goed slapen.image
Gisteren hebben we onze fietsen alvast weer in elkaar gezet, vandaag een half uurtje gefietst en alles werkt, gelukkig. Verder is het alles klaar zetten en uitzoeken. Wat gaat er in de kayakzak, wat in de fietsbox en gearbag. Een klimtest, racenummers ophalen, fotoshoot, en natuurlijk de briefing met de kaarten.
Het ziet er spectuculair uit, veel km’s en veel afwisseling. Het gaat een tactische race worden. Want het gaat niet lukken om alles te doen voor misschien wel alle teams. Dus moet je keuzes maken. Tactische keuzes.
imageCp’s (checkpoints) met 1000 punten en cp’s met 40 punten. Voor het een moet je uiteraard veel meer doen dan voor het ander. Je moet wel iedere leg doen, alleen zijn er wat mogelijkheden om cp’s te skippen als je in tijdnood komt. Kom je na 72 uur binnen lever je weer tijd in dus dat zijn tactische keuze.
Het betekent dat je druk bent tot vanavond met alles doen en morgenochtend om half 6 vertrekken we met de bus naar een plek. Daar worden we om 8 uur weggeschoten.
De teamspirit is goed. We zijn echt een team geworden, uiteraard gaan we dat echt zien tijdens de race. Maar ik denk dathet goed komt.
Kortom, we zijn er klaar voor. image
De race is live te volgen via de website van de race. De link vindt je hier. Wij hebben een tracker die de organisatie on line laat zien.
Ook kun je via die site berichtjes achterlaten om ons aan te moedigen.
Wij hebben er veel zin in, veel van de lezers volgen ons via deze site of op facebook. Wij vinden dat ontzettend tof, het geeft ons net wat meer energie!

This entry was posted in Adventure Racen, Voorbeschouwingen Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.