All Terrain Challenge – 8 uur adventure racen (covidproof)

Ik weet niet eens meer precies wanneer we ons inschreven voor een 8 uurs adventure race van All Terrein challenge. Maar het idee was om dat samen met Lia te doen. Uiteindelijk stond ik gisteren aan de start met Jeroen want Lia was geblesseerd. Dus ik kon aan de bak.
Adventure racen is eigenlijk de sport in deze Covidtijd. De momenten dat je met veel mensen bij elkaar bent is minimaal en het zijn nooit massale evenementen.
ATChallenge had de zaakjes goed voor elkaar.
We begonnen met een start van de dames en mix teams en een half uur later de mannen teams. Zo was het al gelijk Covidproof.
Op de atletiekbaan renden we 200 meter en daar vond ieder team een papier met een puzzeltje. Je moest naar drie punten rennen om drie kaarten te bemachtigen.
En zo was na 200 meter het hele veld uit elkaar, ideaal.
Jeroen pikte de kaarten op punt A en B op en ik rende naar de andere kant waar punt C was.
Daarna volgde het intekenen van alle cp’s op de kaarten en konden we op de mtb stappen. De eerste fiets etappe was een feit.
Er was maar 1 cp op die route maar het bracht ons naar het wisselpunt waar een loop etappe volgde.
Daar wist ik weer hoe het was om een AR te doen. We namen een doorsteek waar we in de bramenstruiken stonden om vervolgens bij een hoge bredere sloot aan te komen.
Een gammel boomstammetje wat erop lag bood niet veel hoop. Jeroen kroop over de boomstam en gooide een lange boomstam naar mij. Ondertussen zagen we een wespennest vlak onder mij. En zo was ik toch ook rap als een balletdanseres met die stok in de ene hand, balancerend, over dat gammele stammetje aan de overkant. En dat zonder een wespensteek.
We pikten alle cp’s op en liepen een mooi rondje Oud Meer bij Son en Breugel.
Bij terugkomst volgde een special task, ring steken.
Na iedere special task kreeg je een puzzelstukje wat later op de dag opgelost moest worden.
Bij ieder wisselpunt was Lia om ons aan te moedigen, die fietste zo ook aardig wat km’s bij elkaar.
Er volgde weer een mtb etappe . Met flink wat gas scheurde we op de mtb. Jeroen vol gas voorop en ik erachter in zijn wiel iets uit de wind. We knipte alle cp’s.
Bij de volgende wissel moesten we weer lopen, in het gebied van het Vesselse bos.
We liepen eerst naar de special task. Een touw over de Dommel, daar moest je overheen. Ik haat het. Even overwoog ik om maar gelijk het water in te gaan maar dat is dan mijn eer te na.
Jeroen was er met de apenhang heel rap overheen. Ik deed de catcrawl en voelde alles verzuren. Maar aangemoedigd door de vrijwilligers en Jeroen haalde ook ik droog de overkant. En wij waren het eerste team die het droog haalde, dat viel dan niet tegen. En een puzzelstukje verdiend.
We pikten nog wat cp’s met het rennen door mul zand en lieten er wat liggen.
Steeds met een schuin oog naar de tijd kijkend moet je keuzes maken.
Iedere minuut die je te laat binnenkomt lever je 1 cp in. Ben je 5 minuten te laat ben je 5 cp’s kwijt. Dus tijd management is belangrijk.
Terug bij het wisselpunt konden we de kayak in. Een mooie route over de Dommel, we pakte alle cp’s. Zelfs nog 1 waar Jeroen voor moest zwemmen.
Bij het einde was er nog een special task, door een parcourtje manoeuvreren met je kano.
Daarna sprongen we op de step. Een aardig tochtje wat vooral off road was en waar je benen en kont hard moeten werken.
Steppen is altijd zwaar.
We lieten een paar punten liggen prikte er een aantal af.
Terug gekomen bij het wisselpunt moesten we met alle puzzelstukjes een cijfercode maken om een kluis open te krijgen waar je dan weer een extra punt voor kon krijgen.
Dat lukte en dus was het tijd voor de laatste etappe op de mtb.
We hadden het idee om daar nog wel wat punten te pakken omdat we wel hard aan het fietsen waren. Maar dat liep iets anders.
We vonden 2 punten maar waren enorm aan het zoeken naar een aantal andere punten die we niet konden vinden. De tijd tikte door. Als je er vlak bij bent is er iets waardoor je toch altijd blijft zoeken. Maar zonder succes.
We kwamen nog een ander team tegen die ook enorm aan het zoeken was, dat geeft de burger dan weer moed en zoek je nog langer.
En dan ineens gaat het hard met de tijd en moesten we echt vol gas de kortste route naar de finish rijden. We fietsten 31 km per uur langs het kanaal, ik achter Jeroen om in zijn wiel te blijven. Met het snot voor de ogen om geen cp’s in te leveren.
7 minuten voor de deadline scheurde we de baan op. Stop de tijd.
We mochten nog een survival parcours over en ja weer een touw. Met pijn en moeite en met hulp van Jeroen nam ik ook die hindernis en kwamen we enorm tevreden binnen na een dagje buiten spelen. We werden ook nog netjes zevende, niet slecht!
Totaal bijna 80 km bij elkaar gesport.
Een gezellige nazit met een buffet en een Budels biertje maakte deze dag tot een mooi eind.
ATChallenge – onze complimenten om zo’n goede race en vooral veilige race neer te zetten in deze lastige tijd. Tot volgend jaar!
Foto’s met dank aan Lia.

2 thoughts on “All Terrain Challenge – 8 uur adventure racen (covidproof)

  1. Hoi Martine, wordt een beetje jaloers van wat je allemaal doet. Ik doe aan trailrunnen en 1 keer per jaar de Biesbosch Challenge. Ik wil meer met adventure racen gaan doen. Heb je tips hoe en waar je daarvoor kunt trainen? Of gewoon heel veel sporten? Groet, Noortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.