Garmin Fit App + Garmin ANT+

Garmin heeft een fitness-applicatie uitgebracht waarmee je je sportprestaties kunt vastleggen. Na een training synchroniseer je je gegevens met Garmin Connect, een online portaal waar je je voortgang kunt bijhouden.
Met de app kun je je actuele snelheid, afstand, aantal verbrande calorieën en afgelegde route vastleggen. Je kunt de geschiedenis van eerdere trainingen  ook in de app terug vinden.
Kosten: €0,79 en hier te vinden.
Naar mijn idee een beetje late actie van Garmin want er zijn al heel veel apps die hetzelde doen en bovendien gratis zijn.

garmin-fit-sensor-ant

Daarnaast heeft Garmin een Garmin ANT+ uitgebracht. Een stekkertje die in je iPhone past. Hiermee zie je je gegevens maar het heeft een aantal extra dingen zoals hartslagmeter, een snelheids- en cadansmeter voor fietsers en een voetsensor voor binnen.
De sensor werkt ook met je Garmin Horloge maar wat dat voor meerwaarde heeft is mij niet duidelijk.
De sensor kost 39 Euro en is hier te koop. Je moet er nog wel even de app bij downloaden.

5 thoughts on “Garmin Fit App + Garmin ANT+

 1. Martine,

  Ik volg je belevenissen als beginnend trailrunner wekelijks, erg leuk om je berichten te lezen. Als enthousiast Iphone gebruiker heb ik nog 2 tips voor je:
  – app Ismoothrun: fantastisch qua functionaliteit en nauwkeuigheid; daar kunnen Garmin en Runkeeper nog wat van leren. En een geweldig ontwikkelteam dat binnen 24uur al je vragen direct en persoonlijk beantwoord (gratis app!)
  – een hartslagband van Wahoo die direct via bleutooth 4.0 met je Iphone communiceert. Heb je geen aparte stekker voor nodig, werkt als een trein, in US te bestellen en je hebt de band na een week in huis. Met de combi van Ismoothrun en de hartslagband van Wahoo heb ik al aardig wat ‘gecoachte’ kilometers gemaakt, een aanrader:
  http://www.wahoofitness.com/Products/Wahoo-Fitness-Wahoo-Blue-HR-Heart-Rate-Strap-for-iPhone-4S.asp

  Keep on running, vriendelijke groet Hans Vugts

 2. @hans; heb de app ondertussen om uit te proberen en er iets over te schrijven.
  En ik heb 10 give aways gekregen. Tof v die lui!
  De Appa geef ik weg als ik de recensie on line zet.
  En het ziet er Indd heel proffesiobeel uit! Morgen eerst test!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.