Getest – Snowline Chainsen Trail spikes

Afgelopen seizoen heb ik een aantal keer gelopen met de Chainsen Trail spikes. Eerder heb ik al eens een review geschreven over de Yaktrax sneeuwkettingen. Die lees je hier
Tegenwoordig zijn spikes bij sommige wedstrijden zelfs verplicht. Zo moest ik ze meenemen tijdens de Chablais 83 km omdat er nog grote sneeuwvelden waren, verplicht materiaal en dat was maar goed ook.
Als er nog sneeuw ligt en je gaat over die stukken zijn spikes onder je schoenen toch echt heel fijn.
Maatvoering – de spikes zijn er in M, L en XL. De maat kun je aan de hand van je eigen schoenmaat vaststellen.
Gewicht – deze wegen echt heel weinig , slechts 198 gram. Er zit een hoesje bij waar je ze in kunt doen als je ze niet nodig hebt en zo beschadig je niets in je rugzak.
Constructie – er zitten 13 spikes per voet onder. 8 in de voorvoet en 5 op de hielen. De spikes zijn 7,5 mm lang en gemaakt van stainless staal. Dat zorgt voor een lang leven en is bestand tegen roest. Die twee delen zijn verbonden middels een ijzerwerk.
Door de spike groepen blijft de sneeuw niet onder je voet zitten.
De spikes passen eigenlijk over alle schoenen.
De constructie van stretch thermoplastic elastisch harnas zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. Deze zit over je schoen.

Aantrekken – je moet de voorkant over je teenbox trekken en dan over je hiel. Dat klinkt makkelijk en dat is het ook. Maar toch was ik tijdens de wedstrijd toen ik ze de eerste keer aantrok enorm aan het kloten.
Dus handig om het thuis even uit te proberen. De constructie is simpel maar in the heat of the moment was ik het even kwijt. Toen ik ze aan had leek het ineens simpel.
Afhalen is ook simpel en dat moet ook de bedoeling zijn.
Grip – Ik heb er km’s mee door de sneeuw gelopen en had gaf echt een stuk meer grip en vertrouwen. Zelfs zo dat je gaat rennen. Sommige lopers met alleen trailschoenen gleden soms full speed naar beneden. Als je valt met deze spikes helpt het je ook om te stoppen / remmen. Ze blijven beter op zijn plaat zitten dan de Yaktrax deden in een val. Die bleven wel zitten maar gingen van hun plaats. De Chainsen bleven op de plaats zitten.
Ik heb ook een aantal stukken door de blubber gelopen omdat ik weer bij volgende sneeuwvelden kwam en geen zin had om ze af te doen. Tot mijn stomme verbazing liep ik een stuk beter door de modder.
Niet eens een slecht idee om die aan te trekken als het erg modderig is!

Kortom, als je de winter ingaat en je veiliger wilt voelen met spikes zijn de Chainsen Trail Spikes een aanrader.
Voor de prijs hoef je het niet te laten. Bij Bergfreunde zijn ze 32 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.