JVC goes Tasmanie; De JVC Picsio GC-WP10 camera

Al even ben ik wat aan het kijken voor een kleine camera die aan best een aantal eisen moet voldoen. De camera moet namelijk de ultieme test af gaan leggen.
Tijdens het WCAR in mijn rugzak zitten en net als ik, in alle omstandigheden kunnen functioneren. Hij mag dan wel helemaal mee naar Tasmanië!
Zo heb ik de Flipcamera bekeken maar daar kun je geen foto's mee maken. De Philips camera zag er ook wel leuk uit maar niet waterdicht. De kodak camera kwam in de buurt.
En zo kwam ik uiteindelijk uit bij JVC. Die hebben namelijk de JVC Picsio GC-WP10 camera.
Een kleine pocket camera. Full HD Resolutie en er zit een Lolux Technologie op. Dat wil zeggen dat hij goed presteert in slechte licht omstandigheden, niet onbelangrijk als je 24 uur per dag raced.
Maar ook kan deze camera tot 3 meter onder water en presteert dus onder alle weersomstandigheden. Maar ook als je uit je kayak valt blijft hij het dus doen.
Makkelijk bedienbaar, hij heeft een 3 inch touch screen die ook reageert op je handschoen. Ook belangrijk tijdens een race. Ook kun je er foto's mee maken (5 megapixels), een feature die veel pocket cams niet hebben.
Kortom, het lijkt de ideale camera om mee te nemen naar Tasmanië. Want het is toch wel heel gaaf om ons avontuur vast te leggen.
Als je JVC zegt, zeg je RR. Dus heeft RR geregeld dat team BART de camera mag lenen om alles vast te gaan leggen in Tasmanië. JVC goes Tasmanië en wij zijn er erg blij mee!
Vanaf Juli zal ik het eea gaan uitproberen met de camera zodat hij in Tasmanie helemaal eigen is.

9 thoughts on “JVC goes Tasmanie; De JVC Picsio GC-WP10 camera

 1. Zo te zien geen slechte keuze. Ik heb recentelijk zo de Gopro Hero in actie gezien ( downhill biking, Kano en kitesurfen) en al ziet het eruit als een “Sony My first camera” wow wat een beelden.
  Succes met testen

 2. Ik weet zeker dat we hele mooie opnames gaan zien van jullie met de JVC GC-WP10 die je overigens ook als MP3 recorder kunt gebruiken. Altijd handig 🙂 1 opmerking, de Picsio’s hebben in ingebouwde accu die je via USB oplaadt, zorg er dus voor dat je een (220 en/of 12volt) usb adapter meeneemt. Laden op de USB van de laptop kan natuurlijk ook. Have fun with it!
  2e tip: de camera kan filmen in HD kwaliteit (in MP4) op 1080 en 720. Bij snelle actiebeelden kun je beter voor de 720 stand kiezen.

  Verder niet onderwater te filmen he?
  see you!

  • hallo daar ik heb ook een picsio maar ik zit met een probleem ik moet mijn batterij opladen via mijn laptop ik weet zeker dat ik het wel goed doe ik doe dan mijn usb kabeltje erin en druk dan even op het knopje deze gaat dan knipperen naar een paar seconden stopt deze ik weet niet wat er aan de hand is wie kan mijn helpen hier mee

 3. fotoke trekken zouden onze zuiderburen zeggen. en nog filmen ook. Ik heb al gezien dat de VeluwezoomTrail een heel geschikt testparcours is voor dit soort try-outs, haha.
  Tot de 26e, maak ik wel een foto met mijn Pentax Optio W90…

  Groet uit Geldrop, Wout

 4. Pingback: WCAR, the movie | Running, trails, ultra`s and adventure racing

 5. hallo allemaal ik heb een picsio camera maar als ik deze wil opladen via mijn laptop dan gaat het lampje wel knipperen maar dat duurt een paar seconden en dan gaat deze uit en dan laat hij niet op gisteren is erbij mijn de windows 8.1 ingeschakeld en zonder deze windows zal ik wel op kunnen laden maar ik heb algeprobeerd om de die 8.1 uit te schakelen maar dat lukt mijn niet wie kan mijn hier even bij helpen stuur je bericht nu nog groetjes carel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.