Meet the writer

Welkom op RunToDream, een website die ooit begon als dagboek en die is uitgegroeid tot een uitgebreide site over hardlopen, ultralopen, trail-/ berglopen, fietsen en adventure racen. Hier vind je verslagen, foto’s en filmpjes van wedstrijden en trainingen, maar ook algemene info over hardlopen, fietsen, materialen die getest worden, ervaringen en andere dingen die ik kwijt wil.
Mijn eerste blogs schreef ik toen ik in 2006 dreamteamer werd voor Runner’s World. Ondertussen heb ik al veel gedaan en telkens mijn grenzen verlegd.
Zo staan er vele marathons en meerdaagse wedstrijden zoals de Transalpine Run, de Goretex Transrockies Run, 3x de Andalusië Ultratrail , Monta Rosa en de PSR op mijn lijstje.
Maar ook vele ultra’s in de bergen overal in de wereld. Ik geniet vooral van de de kleinschalige berg ultra’s.
In 2014 liep ik als kado voor mijn 50 ste verjaardag mijn eerste 100 mijler. 169 km rond mount Fuji (169 km) in Japan.
Daar, in de bergen en op de trails ligt toch vooral mijn passie. Rennend, op de mtb en/of de gravelbike.
En natuurlijk bij het Adventure Racen, de sport waar je als team de mooiste natuurplekken ontdekt.
In 2011 stond alles in het teken van het Wereld Kampioenschap Adventure Racen in Tasmanie waar ik met mijn AR team BART (Benelux Adventure Race Team) aan deelnam.
Een expeditie race van 7 dagen. We finishten als het 48ste team tijdens het WK. Een droom ging in vervulling!
In 2012 deden we mee aan het WK in Frankrijk. Wederom een unieke ervaring. In 2015 deed ik met team FAR mee aan het EK adventure racen in Ierland.

Wie ik ben?
Martine, vrouw, intensive care en spoedeisende hulp verpleegkundige (bij defensie) , 56 jaar, gepassioneerde sporter waar het genieten voorop staat. Samen met mijn lief en de beestenbende – Nike, onze rode kater en Flynn onze Drentse Patrijs hond geniet ik van het leven. Dromen zijn er om uit te laten komen, daar kun je alleen zelf voor zorgen!

PR’s Wegwedstrijden
5 km (2011) – 20.15
10 km (2010) – 43.25
15 km (2006) – 1.07.56
21.1 km (2008) – 1.37.53
Marathon (2009) 3.32.52
50 km (2008) – 4.45.57
60 km (Texel 2011) – 5.59.35

37 thoughts on “Meet the writer

 1. Hallo,

  Mooie website en interessante artikelen! Gelet op het aandachtsgebied van je website zou ik graag je aandacht willen vragen voor de West Coast Challenge, een uitdaging voor teams van twee personen die op 10 december lopend en fietsend (afwisselend) van Den Helder naar Hoek van Holland gaan (128 km). Voor de derde keer wordt de Challenge georganiseerd, naast de sportieve uitdaging is ook de fondsenwerving ten behoeve van de mede organiserende KNRM (reddingmaatschappij) van belang, Voor meer info, zie http://www.westcoastchallenge.nl. We zouden het zeer waarderen als je hiervan melding op je site zou willen maken en, nog beter, als je mee zou doen!

  Vriendelijke groet,

  Raimond Schikhof

 2. Bij toeval tijdens zoektocht naar trailrun-schoenen op jouw vorige site terecht gekomen. Was je even kwijt maar inmiddels nieuwe site weer gevonden en vaste bezoeker. Erg leuk om alle voorbereidingen te volgen voor de WK en werkt ook zeer motiverend voor het verleggen van mijn eigen grenzen. Succes met de laatste trainingen en natuurlijk in Tasmanië!

 3. Hallo Martine,
  Ik vind het ook treurig met al dat gedoe van weblog.nl. Inmiddels heb ik het weblog wat kunnen herschikken, maar ben zeker over de hele gang van zaken niet te spreken. Vooral het design spreek me niet aan. Ik zie dat jij een mooi rustig opgezet webdesign hebt. Waar en bij wie kan ik voor zo’n site opmaak terecht?? Mijn eerste berg JungFrau marathon trouwens op 10 september gelopen; wat een belevenis. Ik kan me voorstellen dat je gek bent geworden van trails en andere aparte loopjes.
  Groet en succes met deze nieuwe website en natuurlijk met nieuwe uitdagingen op hardloop gebied.
  Albert Broekhoff Deventer

 4. Hey Martine,

  Ik was je even kwijt, maar ik heb je inmiddels weer gevonden. Ik had meerdere malen al contact gehad met je over de CCC. Inmiddels zit ik al op Aruba voor een periode van 3 jaar. Nu al ingeschreven voor ING Miami Marathon in januari en hopelijk in mei de ronde van Aruba, 76km alleen lopen. En dan is de bedoeling de CCC te lopen in Augustus of de K78 in Juli.

  Zou je misschien ook wat reclame kunnen maken voor mijn site en zou je er eens naar willen kijken. Misschien heb je wat tips en tools voor mij…..

  Ik hoop van je te horen!!!

  Gr Lars

 5. Na al dat gedoe was de weblog in ene weg. Daarmee ook de leuke verhalen en items totdat ik door een ander werd geattendeerd op een trail in Frankrijk. Even googlen en de website gevonden. Ziet er leuk uit en blijf je zeker weer volgen.

 6. Martine

  Wat een leuke site. Ik weet nog dat ik hoorde van je marathon in Uruzghan. Voordat je in Uruzghan aankwam had ik verwacht dat de tijd veel te kort zou zijn om te acclimatiseren. Toen liet je al zien dat je een topper bent. Ga graag opnieuw met je op missie.

  Willem van de Guchte

 7. Hé Martine,

  echt heel leuk om de verhalen op je site te lezen en te zien wat je allemaal meemaakt en presteert! Het lijkt allemaal met veel plezier te gebeuren, ik wordt al blij van het lezen.. en het begint te kriebelen 🙂
  Vooral de komende 2 maanden succes met de (laatste) voorbereidingen, geniet ervan!

  groetjes
  Inga (ex-FAST oid)

 8. Marakech is erg leuk, als je een beetje door de opdringerige verkopers heen kijkt.
  Het atlas gebergte is super mooi, ik denk niet dat je er veel tijd voor hebt het is in ieder geval een aanrader.
  Wij hebben ooit de Mgoun trail gelopen en de top beklommen, was fantastisch.

  Groeten sissy boy (jvw)

 9. Wat een leuk en uitgebreid blog!!
  Ik ga je toevoegen aan mijn favorieten en je volgen.
  Voorlopig kan ik (in mijn nachtdienst nu) even vooruit met lezen…. leuk!!

 10. Ha Martine,

  Wij gaan ook meedoen aan de hARZ Adveture 2013. Graag zouden we wat informatie van je krijgen…….het is onze eerste 32 uurs adventure en vragen ons af hoe om te gaan met eten etc. Zou je een keer met ons in contact willen komen en je ervaring met ons delen?

  Sportieve groet, Erik.

 11. Hoi Martine,

  In ene was ik jouw blog kwijt maar heb onlangs door toeval jouw website gevonden.
  Het blijft leuk om te lezen wat je allemaal hebt te vertellen.
  Ik ga de komende tijd de site eens op mijn gemakkie bekijken.

  Robert

 12. hoi martine, een fantastische week gehad met de groene MBV. veel van je geleerd en gezien. of ik aangestoken zal worden voor het ultrarunnen is nog maar zeer de vraag. zondag voor het eerst in mijn leven verder dan 21 km gelopen…. tja dat vind ik dan lang, last van misselijkheid en duizeligheid… toch nog grensverleggend bezig geweest. wel mede dankzij jou inspiratie. ik zal je site nog wel eens verder verkennen, het ziet er allemaal super uit. veel succes met het terugkomen uit het dal. groet ron

 13. martine,
  Heel toffe website(volg ik wekelijks),mooi geschreven ook.Goede informatie over trialschoenen komt me goed uit,zou ook wel eens een trial willen proberen.Ik zal wel iets bescheidener beginnen.Na tmb(groep Francis)ondervond ik wel dat ik mijn kilometers lopen zal moeten optrekken.Organiseer je een trektocht voor volgend jaar,laat zeker iets weten.
  Welke trialwebsites(wedstrijdkalender) kan ik het best bezoeken ?
  Groetjes,Didier

 14. Beste Martine,

  Op je site las ik dat binnenkort(?) de Biom ultra op de markt zal verschijnen.

  Weet jij wanneer en waar? En heb jij die ook toevallig getest?

  Groetjes, jean-Pierre

 15. ha Martine,
  Ik lees jouw weblog altijd met plezier. Mooie verhalen en links naar inspirerende artikelen en filmpjes. Ook weer het filmpje dat hardlopen seconde best thing is na vliegen.

  Bedankt voor je weblog.

  Groeten John

 16. Ha Martine,

  Je behandelt heel wat praktische zaken op je blog. Ik heb een vraag over zo’n praktische zaak. Hoe loop je niet helemaal zoek op bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe of de Ardennen? Ik loop al een seizoen met een garmin 310xt (gps horloge) en daar zit een handige trackback functie op. Nu lijkt het alsof ik al antwoord heb gegeven op mijn vraag. Ik moet de vraag anders stellen. Je beschreef eerder dat het een verademing is om de garmin edge 800 voor het fietsen te gebruiken. Is dit ook mogelijk voor het ultralopen? Ik zou zeggen van wel. Het lijkt me mogelijk bestanden te uploaden (bv afstandsmeten.nl) en op basis daarvan een mooie trail te lopen. Heb je hier ervaringen mee of ideeën over?

  Alvast bedankt voor je reactie,
  Edwin

 17. Hallo Martine,

  Ik kwam ook op jou blog terecht omdat wij actieve testers zoeken voor onze
  schokabsorberende inlegzolen.
  Onze zolen zijn 1 of 2 mm dun en bezitten een geweldige schokabsorbtie.
  Doordat onze zolen zo dun zijn wordt de loopeconomie van de voet niet aangetast.
  Zodoende presteer je beter en heb je bijna geen last van schokken of trillingen
  veroorzaakt door het (hard)lopen.
  Kijk maar even op onze website http://www.noene.com

  Zou jij onze inlegzolen willen uittesten en daar vrijelijk over schrijven?

  Wij zijn nog aardig onbekend in Nederland maar populair in Frankrijk, Zwitserland en Italie en Spanje.

  Ik hoop graag van je te horen,

  Met sportieve groet,
  John

 18. Hoi Martine,
  zou jij mij wat meer info kunnen geven wat betreft de wandelingen in de bergen die Nico en jij organiseren . Alvast bedankt

 19. Beste Martine,
  Ik ben bestuurslid van Stichting Wounded Warrios Netherlands, tevens initiatiefnemer van de I CAN ToerTocht WWNL 2015: van Doorn naar Sarajevo en het I CAN WWNL FietsTeam.
  Stichting WWNL is een stichting voor alle lichamelijk en/of psychisch gewonde (ex-)militairen/(ex-)geüniformeerden.
  Zou u zo vriendelijk willen zijn contact met ons op te nemen via ton@woundedwarriors.nl

 20. I’m italian journalist di Soul Running Magazine I would like to contact somebody of this web site RunToDream.
  Could you please send me a reference or an E-mail address.

  best regards,

  Andrea Valsecchi
  Soul Running magazine
  Milan – Italy
  mobile +39 393 9947451

 21. Hoi Martine,

  ik hoorde van Roy van Wezel dat jij ook zou willen poseren voor het boek Rotterdam RENT dat ik a/h maken ben?
  Of mij advies zou kunnen geven over routes?
  Ik ben benieuwd!

  Groet, Maaike

 22. Goedemiddag Martine,

  we schrijf je een ontzetten leuk blog. Prachtig om te lezen.
  Zelf ben ik een trailrunner en organiseer een Trailrun. De eerste editie van een Trailrun op het mooiste waddeneiland Terschelling!
  We hebben de afstanden 15, 25 en 50 km dwars door de prachtig natuur van het eiland! Ik was benieuwt of je al eens op Terschelling bent geweest? Anders wil ik je graag uitnodigen voor de trail, Trailrun Terschelling op zaterdag 10 oktober!
  Lijkt me super als je mee zou kunnen doen! Meer info is te vinden op onze website http://www.trailrunterschelling.nl.
  Zie je reactie graag tegemoet! Mocht er nog iets zijn hoor ik het graag.
  Groeten, Sandra

 23. Hi Martine,
  erg indrukwekkend, de sportieve prestaties die jij op je naam hebt staan!
  Ik mail je omdat ik voor een magazine bezig ben met het maken van portretten van mensen die naast hun werk veel tijd en energie steken in het beoefenen van bijzondere duursporten. Als ik jouw verhalen lees, word ik erg enthousiast: ik zou je graag spreken! Zou je me kunnen mailen of je hier voor voelt? Of me kunnen bellen? Dan kan ik je wat meer details en informatie geven. Alvast heel veel dank! Groetjes, Resi Lankester
  06 290 123 88 (ik kan jou ook bellen natuurlijk, als je me je nummer mailt)

 24. Hi Martine,

  Ik e-mail je over je blog, we zijn hier namelijk erg enthousiast over! We willen je graag in gedachte houden voor een samenwerking. Heb je een e-mailadres waarop we je kunnen bereiken?
  Ik zie je reactie graag tegemoet.

  Met vriendelijke groeten,

  Myrthe
  HvdM

 25. Hallo Martine,

  Ik zit met de vraag hoe te trainen voor de Texel 120 en nu wil het feit dat jij die gelopen hebt, hahaha. Dus eigenlijk ben ik erg benieuwd hoe jou trainingsdagen eruit zagen ter voorbereiding en wat je weekomvang was, mits je dat niet wilt delen natuurlijk.

  Mijn verste lopen tot nu toe zijn 2 recente marathons de afgelopen 11 maanden, waarvan 1 de iron viking(obstakel run) was. Mijn 3e marathon zal ik in de 12e maand lopen, niet op tijd overigens, aangezien ik nu training ben voor de Bello Gallico, een trailrun in Belgïe van 80km op half december.

  Ik zal de laatste maand voor die loop weekomvangen hebben van 120km. Is het dan haalbaar om in april de Texel 120 te lopen, wat denk jij? Ik zal ook zeker op strand gaan trainen. Zou 1 keer in de 2 weken een lange duurloop op het strand doen, volstaan in de training voor die loop?

  Al met al een hoop vragen en ik wil je nu alvast bedanken voor je tijd om het te lezen. Hopelijk kan jij me wat wijzer maken als ervaringsdeskundige.

  Groet, Martin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.