2/3 daagse Bikepacking – mijn eigen mini avontuurtjes maken

Normaal gezien ben ik veel op pad naar alles wat met bergen of bergjes te maken heeft. Dat zit er voorlopig niet in. Buiten het feit dat we met onze Tonkie op pad gaan in Nl mis ik mijn kleine avontuurtjes.
Tijd om die te maken dus.
Het begon met het idee van een tweedaagse bikepacking tocht.
Maar omdat ik een vriendin al lang niet gezien heb (iets met grenzen) besloten we om af te spreken in Valkenswaard waar haar ouders wonen.
Dus paste ik mijn plan aan en tekende ik een route in Komoot van Effen naar Waalre langs de bovenzijde en een route terug onderlangs.
1 dag bikepacking, 1 dag samen bijkletsen en een rondje fietsen en de laatste dag naar huis fietsen. Het plan was gemaakt.

Ik ben gestart in Effen, niet zo heel ver van huis maar dan fiets je gelijk het Mastbos in.
Een koude morgen maar wel een hele mooie, in de loop van de dag ging zelfs de zon nog schijnen.
Het is eigenlijk een aaneensluiting van alle prachtige bos en heide gebieden die Brabant te bieden heeft. Het Mastbos, het Ulvenhoutse bos, Chaamse bos, Alphense bergen, de Rente heide, landgoed Utrecht en een groot deel Brabantse Kempen. Langs vennetjes, heide en door bos.
Als je door het Landgoed Utrecht fietst passeer je een van de enorme kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel. Er ligt daar een wandelroute waar je langs al zijn kunstwerken loopt, daar ga ik nog eens wandelen. (fietsen is nl verboden)
Ik maak gedurende de dag een paar aanpassingen in de route maar al met al niet heel veel. Je komt altijd wat mooiere paadjes tegen en stukjes waar je niet mag fietsen. Dus moet je even creatief zijn.
Ik eindigde de dag in Waalre na 93 km.

Ik had een heerlijke B&B geboekt in Waalre, B&B Waalre. De eigenaresse is een kookwonder en heeft 2 dagen enorm lekker gekookt, een aanrader!
Dag 2 ben ik samen met Yvon op pad geweest. een prachtig fietsrondje over de Leenderheide en Malpie. Gezellig bijgekletst, een biertje gedronken en op de koffie geweest bij Marc van Scarabee. 
Dag 3 ben ik al vroeg op pad gegaan zodat ik de tijd had en hopelijk de zon zou zien opkomen. Maar helaas was het erg bewolkt. Wat dan wel weer mist opleverde en ook altijd mooi is.
Deze route gaat ook door natuurgebieden maar je fietst ook veel in open stukken op gravel en blubber paden. Langs boerderijen en door een paar dorpen.
Je gaat over de Eenderheide, Cartierheide, grenspark de Kempen, Peelsche heide, Den rooy, Meerle bos en weer door het Mastbos.
Een aantal keren fiets je België in en uit.
Het werd een mooie maar een pittige route, veel blubberstroken door de vele regenval. Onderweg 1 bui op mijn hoofd dus dat viel erg mee.
Op de Kempense Heide ben ik erg aan het dwalen geweest omdat ieder pad zowat eindige bij eigen Domein, verboden gebied. 
Dat zie je toch best veel in België, je tekent een route in en veel is verboden gebied.
Hoe dan ook, het werd een mooie fietsdag met 105 km op de teller.
3 dagen op pad, het was weer heerlijk om op een mini avontuurtje te zijn, om even alleen weg te zijn in deze rare wereld.
De volgende staat al gepland. Nu met z’n tweeën , ik heb er nu al zin in.
Als je de gpx-en wil kijk dan even hier.

2 thoughts on “2/3 daagse Bikepacking – mijn eigen mini avontuurtjes maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.