Trail de Primavera en trail les hautes fagnes

Het was allemaal redelijk last minute. Trail de Primavera zat vol maar 1.5 week geleden konden we toch nog een startnummer ritselen. Rare starttijd, dat dan wel. 13.30 voor 30 km ( wat 31 km was). Maar wel uitslapen op zaterdag en daar hou ik van. image
In de loods was het rommelig, lange rijen bij het ophalen van de startnummers. Uiteindelijk kwamen we aan ons startnummer en konden we de briefing volgen waar we niets van verstonden.
imageOm half 2 liep iedereen naar buiten richting de brug. Aangezien iedereen hetzelfde nummer had liepen we maar mee. Maar uiteindelijk kwam alles pas in beweging om 14 uur.
Raar begin maar we waren weg. Andenne is niet de meest mooie plek maar na twee km asfalt waren we eruit. Eigenlijk blijf je boven en onder de Maas. Een grote ronde aan beide aknten van de maas met het plaatsje Andenne in het midden. Dus korte klimmen en afdalingen.
Redelijk wat bredere paden en naar mijn smaak te veel asfalt. Niet een stukje om iets te overbruggen maar hier en daar 1km stukken. imageEn ook de weilanden waren aanwezig, en daar heb ik de pest aan. Kortom, ik was niet heel erg gecharmeerd van de route.
De verzorgingspost op 16 km was top! Uitgebreid en dus veel lekkers!
Maar gelukkig zaten er ook wel hele leuke stukken in. Het geluk was dat het erg mooi weer was en dat maakte een hoop goed. Als het een sombere regendag was geweest was het een stuk minder geweest. Uiteindelijk kwam ik na 4 uur binnen na 31 km en bijna 1100 hm.
Ook daar was het goed geregeld, leopold bier als sponsor kan nooit verkeerd zijn!
Trail de Primavera – goed georganiseerd, de route was perfect aangegeven. Goede verzorgingsport. Alhoewel wing het voor elkaar kreeg om fout te gaan en na 17 km weer bij de finish stond.
imageVoor 12 euro krijg je veel voor je geld, een drinkbeker, en sleutelhanger en erna een toppost bij de finish.
De route vond ik niet de mooiste. Te veel asfalt naar mijn smaak. Maar al met al wel een leuke trail om eens gelopen te hebben. Het blijft toch altijd knap hoe men in een bewoond gebied een route kan uitzetten.

Nog meer last minute was helpen met het trainingsweekend van Scarabee, marc had de griep gehad en nog helemaal niet fit en zondag stond er een duurloop van 20 km op het programma. image
Nu was Malmedy maar een uurtje van Andenne en dus reden we door na trail de Primavera. image
Na een gezellige avond met heerlijk lokaal bier en een lokaal likeurtje gingen we veels te laat naar bed.
Om 10.30 zondag gingen we met gps op stap met 12 man voor een fantastische trail. Samen met Ingo zou ik de groep begeleiden. In 1 woord geweldig, er lag overal sneeuw en wat een prachtige singletracks. Helemaal happy en in mijn element. Net als al die andere trailers! Een prachtige lentedag op een schitterende route. Mooier wordt het niet.
20 km en 700 hm en een groep hele tevreden trailers. Wat wil een mens nog meer.
Een top weekend, mooie en kwalitatief goed trainingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.