De weg naar de 120 van Texel (week 1)

De afgelopen week was bedoeld om alvast wat km’s te maken. Kijken hoe het voelt, en misschien vooral om mezelf alvast in de focus te zetten en vertrouwen te krijgen. Het schema voor Texel is namelijk best pittig. Weken van 120 km zijn vrij gewoon. Dat terwijl ik normaal bijna nooit km weken van 100 km haal.
Dus wilde ik 4 trainingen doen en proberen rond de 65 km totaal te lopen. focus
Toen ik donderdag uit mijn werk 16 km ging lopen en ik niet echt zin had toen ik naar buiten keek zei een collega ‘ als je geen zin hebt dan ga je toch niet. Doe niet zo dwangmatig’. Het regende, waaide en het was al bijna donker.
Mijn antwoord was simpel. Als je iets wil bereiken, een goal hebt gezet moet je ook op die momenten jezelf over dat gevoel heen zetten. Als je niet gaat als je geen zin hebt, als het regent, waait of wat dan ook, dan kun je je doelen op je buik schrijven. Die bereik je dan nooit.
Dus ging ik, stopte het met regenen na 15 minuten en liep ik best lekker.
Vandaag was het doel 25 km. Aangezien ik de afgelopen 3 maanden maar 1 keer een 25 km heb gelopen best een pittige training. Maar ik had me voorgenomen om als het niet meer zou gaan ik gewoon verder zou wandelen.
In de open polder met een harde wind tegen, omdat ik van A naar B rende ipv een rondje, liep ik eigenlijk lekker. Ontspannen tegen de wind in. En verrassend genoeg liep ik die 25 km gewoon. Ik liep er zelfs 30. Ik had me voorgenomen dat als het echt goed zou gaan ik een 30 zou proberen. Er staat volgende week namelijk al een 35 km duurloop op het schema. Dat voelde heel prettig, dat ik toch zo snel een 30 km kan lopen.
Mijn focus is er. Vanaf morgen begint het echte schema en in mijn hoofd zit het goed.
Deze week liep ik zonder problemen, behalve wat stijfheid, 70 km.
Na 3 maanden minimale inspanning is de focus op Texel gezet.
Overigens is een periode weinig doen een aanrader voor iedereen. Je lichaam herstelt en je hebt weer zin in nieuwe avonturen. Het heeft mij in ieder geval goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.