Bodypump voor traillopers

imageAangezien ik een luie maand heb maar toch wel wat wil bewegen had ik het idee om eens mee te doen aan een les Bodypump in de sportschool. Weet ik veel wat bodypump is, wat heen en weer huppelen en meer van dat.
Toen ik het lokaal in liep was iedereen druk in de weer met gewichten aan het verzamelen. Er werd een stang, gewichten, dumbels, een step en een matje gepakt. Hm, toch maar even aan de juf vragen wat de bedoeling is. Inderdaad, die dingen verzamelen en een plek zoeken. Hoeveel kg gewichten moet ik hebben dan voor de eerste keer vroeg ik nog snel aan de juf. Nou je ziet er atletisch uit dus je kunt wel wat hebben. Daar ging het mis.
Hup, 20 kg aan de stang voor de benen en 10 kilo voor de armen.
Ik was er klaar voor. Geconcentreerd volgde ik de juf en deed ik precies wat zij deed. Alleen mijn stang was een stukje zwaarder.
De warming up met 10 kilo was al pittig voor de armen (bleek later). Maar toen begon het echte programma. Alle spiergroepen werden onder handen genomen. De benen ging best aardig met 20 kilo behalve die lunges daar heb ik een week pijn in mijn heupen van gehad. Oh ja, en ook die bewegingen waar je je voeten naar buiten zet en je dus dijen dingen doet die ze niet gewend zijn. Ook heel pijnlijk geweest een klein weekje.
Toen de armen. 10 kilo, dat ging best goed het eerste deel. Maar erna kreeg ik het amper nog omhoog. Maar aangezien ik geen sissie ben en te koppig om er dan even snel gewicht af te halen pompte ik die stang omhoog op alle manieren. Na de les kreeg ik mijn armen haast niet meer omhoog. De rug en buik overleefde ik. Na 60 minuten max inspanning kwam ik erachter dat het niet even een beetje hupsen was. Ik heb een kleine week pijn in mijn lijf gehad. image
Een serieuze workout die eigenlijk ideaal is voor de trailloper. Je traint al je spiergroepen en je kunt zelf spelen met de gewichten. Dus wat meer op de benen en uitbouwen naarmate je sterker wordt.
Ondertussen ben ik 4 keer naar de les geweest en heb ik geleerd de warming up met minder gewicht te doen. De armen wat minder gewicht. De lunges wat minder intens te doen omdat mijn knieen dat ook nooit zo leuk vinden. Maar vooral is het een leuke les met goede muziek, een goede instructrice die let op je houding. En zeer effectief voor trailers omdat je alles sterk maakt en dat het de training is die er nog wel eens bij inschiet. Ik doe zelf nog wel eens wat met gewichtjes in de sportschool maar dat vind ik erg saai. Door deze les wordt het ineens leuk en het vliegt voorbij.
De lessen zijn drie maanden ongeveer hetzelfde en worden dan verniewd. Dus als je ongeveer weet wat je moet doen is er een nieuwe les om te leren.
Bovendien ideaal voor de wintermaanden! Ik ga in ieder geval 1 keer in de week en als het lukt twee keer. Morgen ben ik er weer van!

Een les is opgebouwd met een warming-up (om het lichaam in beweging te krijgen, wordt er gestart met lichte gewichten)
training (elke spiergroep komt aan bod, waaronder been -, borst-, rug-, schouder- en buikspieren)
cooling-down (rekken en strekken van de spieren om het risico op spierpijn te verkleinen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.