DNG – DNS – DNF – Finish – Hochkonigman Is coming up

Over twee weken is rond Maria Alm de start van de Hochkonigman. Ergens ben ik ingeschreven en de afgelopen weken heb ik ernstig nagedacht of ik uberhaupt zal gaan.
Een Dng(do not go), een dns (do not start) of een dnf ( do not finish) ?
Ik ben het slechts getraind sinds een hele lange tijd. Bijna geen km in de benen, al maanden niet. 
Een zweepslag in de hamstring zorgde ervoor dat ik weer even stilstond. Dat lijkt wel weer ok. Alhoewel ik het niet echt heel goed getest heb.
Een heel verdrietig verlies in onze familie zorgde voor veel verdriet de afgelopen periode. Waar lopen soms therapeutisch kan zijn was het nu het tegenovergestelde. Mijn energie en zin zijn gedaald tot onder het nulnivo. Het is ook ineens heel onbelangrijk allemaal.
Maar de vraag blijft ga ik naar Hochkonig en start ik dan? Ik ga erheen, ik heb ernstig behoefte aan de bergen.
Start ik? Nou ja, met 1.5 uur in de benen op de heide ben ik niet erg hoopvol om een 85 km race te finshen met 5000 hm. Maar goed, ook dat is niet belangrijk.
Dus of ik finish – ws niet en who cares. Wel ga ik van start. Gewoon om wat uren te lopen in de bergen. Samen met Nico die beter getraind is maar ook niet zoveel km’ s heeft gemaakt ga ik starten. Dan kan ik altijd hem nog een tijdje moed inspreken onderweg.
Vandaag ga ik een weekje naar mijn zus op Rhodos. Een heel fijn gevoel om even bij mijn zus te zijn. We gaan lekker wat hiken en ik ga wat rennen en hoogtemeters maken.
Vooral qualitytime met mensen waar ik van hou is belangrijker dan ooit. Dat lopen komt wel weer. Als het zo is dat ik een seizoen geen wedstrijden loop, dan is dat zo. Het kan mij nu even niet boeien. Maar laat ik dan in ieder geval de eerste wedstrijd starten om alleen al even in de bergen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.